Mercedes-AMG GT S RENNtech с мощност 716 к.с

Anonim

Разработчикът е разработил силов пакет, за да тласне немския спортен автомобил до краен предел.

RENNtech, компания, специализирана в резервни части, се възползва от богатия си опит с модели от най-реномираните немски марки (Mercedes-Benz, Porsche, VW, Audi, BMW и др.) и направи надстройка на мощността до 4,0-литровия V8 двигател на Mercedes-AMG GT S.

В допълнение към механичните подобрения, комплектът RENNtech включва подобрен компресор, по-големи ротори, въздушни филтри с голям поток, 200-клетъчен каталитичен конвертор и накрая, препрограмиране на ECU. Всичко това кара Mercedes-AMG GT S да спечели 180 к.с. мощност и 218 Нм въртящ момент, за общо 716 к.с. и 888 Нм. Комплектът струва €10 675, а срещу допълнителни €1779 е възможно да се добави комплект от регулируеми койловери и понижаване на окачването до 4см.

ВИЖ СЪЩО: Вече пропуснахме Mercedes-Benz SLS AMG

RENNtech не разкри данни за производителност, но като се има предвид, че серийната версия отнема само 3,8 секунди, за да завърши спринта от 0 до 100 км/ч и достига максимална скорост от 330 км/ч, не е трудно да си представим ускорението на капацитета на това повече мускулен вариант.

RENNtech Mercedes-AMG GT S (3)

Mercedes-AMG GT S RENNtech с мощност 716 к.с 25844_2

Следвайте Razão Automóvel в Instagram и Twitter

Прочетете още