Chevrovelt Camaro ZL1: атака на стария континент

Anonim

Мускул автомобил пристига от САЩ с европейски автомобилни тикове, защото... знае как да завива. Това е Chevrolet Camaro ZL1.

Решен да обяви война на най-добрите европейски спортни автомобили, Chevrolet ще пусне на пазара своя най-радикален модел досега: Camaro ZL1.

Преди да се заемем с бизнеса (poootency!), нека поговорим малко за подробностите. Chevy Camaro ZL1 използва решетка „flow-tie“, която увеличава въздушния поток към двигателя, преден сплитер с по-големи размери (притискаща сила, колкото искате…) и нов капак с топлоотвод.

Спортната кола е оборудвана и с по-широки брони, внушителни странични прагове и величествено задно крило. Chevy Camaro ZL1 „панталони“ 20-инчови ковани алуминиеви джанти и гуми Goodyear Eagle F1, произведени специално за модела Detroit.

СВЪРЗАНИ: Chevy Small Block: Изграждане на икона

Добре, да се заемем с работата? Двигателят. V8 (разбира се!) с 6,2 литра, 640 к.с. мощност и 867 Nm максимален въртящ момент. Двигател, който може да се комбинира с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 10-степенна автоматична скоростна кутия.

За да издържи темпото на такъв „енергичен“ двигател, ZL1 е оборудван със спирачки Brembo, окачване Magnetic Ride и електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Европейските модели се грижат...

Що се отнася до числата за производителност, все още няма информация. Ще трябва да изчакаме салона в Йорк... Останете с видеото от първите динамични тестове на Chevy Camaro ZL1:

Chevrovelt Camaro ZL1: атака на стария континент 29909_1

Следвайте Razão Automóvel в Instagram и Twitter

Прочетете още