Da li bi Volkswagen trebao napraviti svestraniji Arteon?

Anonim

Arteon je nasljednik Volkswagena CC. Još svjež sa svoje prezentacije u Ženevi, dizajner X-Tomi nije gubio vrijeme zamišljajući kombi varijantu novog njemačkog modela.

Volkswagen Arteon je ostavio veoma dobre utiske u Ženevi. Pozicionirana iznad Passata, ova limuzina s karakteristikama kupea također predstavlja novo lice njemačkog brenda.

Ono što nam dizajner X-Tomi sada predlaže je kombi varijanta novog modela, ili, da budem “hladniji”, shooting-brake, iako nije. Njegov prethodnik, Volkswagen CC, bio je na tržištu devet godina, uvijek sa jednom karoserijom. Hoće li Volkswagen ovog puta imati ambicioznije planove za Arteon?

POVEZANO: U Portugalu je snimljena najava novog Volkswagen Arteona

Dok čekamo odgovor, privlačan krajnji rezultat hipotetičkog kombija Arteon idealan je protuotrov za svijet prepun SUV-ova. Ne moraju sva porodična vozila danas izgledati kao da su spremna za penjanje na Mont Everest. Ovaj prijedlog je definitivno elegantnije rješenje.

Postavlja se pitanje da li Volkswagen službeno izjednačava ovako nešto za novi model. Zvaničnici brenda kažu da je to u domenu mogućnosti. S obzirom na evropski fokus modela, kombi bi bio više nego prikladan za ukus starog kontinenta.

Pratite Razão Automóvel na Instagramu i Twitteru

Čitaj više