Lamborghini Urus: novi SUV koji će početi proizvodnju u aprilu

Anonim

Čekanje je bilo dugo, ali izvršni direktor 'Bull Brand' je konačno otkrio ono što smo svi željeli čuti: Lamborghinijev prvi SUV će krenuti u proizvodnju za dva mjeseca.

2017. će biti velika godina za Lamborghini – ili se bar tako nada Stefano Domenicali. U intervjuu za Digital Trends, izvršni direktor italijanske marke otkrio je neke detalje o novom SUV-u, čija proizvodnja uskoro počinje u fabrici Sant’Agata Bolognese.

“Proizvodnja će početi u aprilu, iako je u planu da se krene s predprodukcijskim modelom. Kao što znate, ovo je potpuno nov proces, tako da će prvi automobili biti prototipovi. Biće to veoma delikatan period, zbog čega je 2017. tako važna godina za nas.”

Lamborghini Urus: novi SUV koji će početi proizvodnju u aprilu 16573_1

PREZENTACIJA: Lamborghini Aventador S (LP 740-4): podmlađeni bik

Ne želeći da otkriva velike detalje, Domenicali je takođe potvrdio da će "Urus" biti čak i naziv serijskog modela. Što se tiče tehnologija poluautonomne vožnje, italijanski biznismen nije krio da je to neizbežno, kao i hibridni motori.

“To je nešto što će biti dio Lamborghinija, bez sumnje. Naša očekivanja su da će prvi hibrid biti varijanta Urusa, a drugi koji će stići na tržište”.

Iako je definisao maksimalne performanse kao glavni cilj novog Urusa – na kraju krajeva, reč je o Lamborghiniju o kome govorimo – italijanski brend je obezbedio da njegov SUV ima i terenske sposobnosti. Uz to, a znajući da brend predviđa veliki komercijalni uspjeh, letvica teško da bi mogla biti veća.

Prezentacija Lamborghinija Urusa će se održati tek 2018.

Pratite Razão Automóvel na Instagramu i Twitteru

Čitaj više