A Bakú, tornes a guanyar, Mercedes? Què esperar del GP d'Azerbaidjan

Anonim

Amb tres curses disputades fins ara, la consigna d'aquesta edició del campionat del món de Fórmula 1 ha estat només una: hegemonia. És que en tres proves, es van comptabilitzar tres victòries de Mercedes (dos per Hamilton i un per Bottas) i en totes les curses l'equip alemany va aconseguir ocupar els dos primers llocs del podi.

Tenint en compte aquestes xifres i el bon moment que ha mostrat Mercedes, la pregunta que sorgeix és: serà capaç Mercedes d'arribar al quart un-dos consecutiu i convertir-se en el primer equip de la història de la Fórmula 1 a assolir el primer i segon lloc de la classificació? les quatre primeres curses de l'any?

El principal equip capaç de combatre l'hegemonia de les fletxes de plata és Ferrari, però el cert és que el cotxe de la marca de Cavallino Rampante ha quedat per sota de les expectatives i a aquest tema s'hi afegeixen les polèmiques ordres de l'equip que sembla que segueixen afavorint a Vettel davant Leclerc que va acabar sent. li va costar al jove pilot monegasc la quarta posició a la Xina.

Lewis Hamilton Bakú 2018
L'any passat el Gran Premi d'Azerbaidjan va acabar així. Aquest any serà el mateix?

Circuit de Bakú

Primera cursa celebrada en territori europeu (sí, l'Azerbaidjan és part d'Europa...), el GP d'Azerbaidjan té lloc al sempre exigent circuit urbà de Bakú, una pista pròdiga amb escaramuzas i accidents que van veure els pilots de Red Bull Max Verstappen l'any passat i Daniel. Ricciardo xoquen entre ells o Bottas perd la victòria per punxada.

Subscriu-te al nostre butlletí

Insert al campionat de Fórmula 1 només el 2016, el circuit de Bakú s'estén al llarg de 6.003 km (és el circuit urbà més llarg del campionat), amb 20 corbes i el tram més estret, amb només set metres d'amplada entre les corbes 9 i 10 i una amplada mitjana entre les corbes 7 i 12 de només 7,2 m.

Curiosament, cap pilot no ha guanyat mai aquest Gran Premi dues vegades, i de la graella actual només hi han guanyat Lewis Hamilton i Daniel Ricciardo. Pel que fa als equips, el millor registre a Bakú és de Mercedes, que ha guanyat la cursa els darrers dos anys.

Què esperar?

A més de la "batalla" entre Mercedes i Ferrari (que fins i tot va actualitzar el SF90), Red Bull veu una oportunitat d'intervenir entre tots dos, fins i tot anunciant una actualització del motor Honda per al GP d'Azerbaidjan.

Més enrere, hi haurà diversos equips que intentaran aprofitar les incidències habituals de les curses (molt habituals a Bakú) per tirar endavant. Entre aquests destaquen Renault, que va veure com Ricciardo acabava finalment una carrera a la Xina (i en 7è) o McLaren, que espera acostar-se als primers llocs.

Els entrenaments lliures ja han començat i el cert és que, fins ara, han estat marcats per... incidents, amb George Russell, de Williams, colpejant una tapa de registre i forçant la neteja de la pista. Com a mala sort, la grua de remolc que portava el monoplaça de tornada als boxes es va estavellar sota un pont. La col·lisió va provocar la ruptura de la grua, la qual cosa va fer que perdés petroli, que es va escapar... endevineu què... just a sobre del monoplaça Williams! Mira el vídeo:

Pel que fa al Gran Premi d'Azerbaidjan, està previst que comenci diumenge a les 13:05 (hora de Portugal continental).