Stéphane Peterhansel guanya la 4a etapa del Dakar

Avui prometia una cursa equilibrada amb dificultats afegides, però Stéphane Peterhansel ha demostrat que “qui sap, no oblidarà”.

Stéphane Peterhansel (Peugeot) ha sorprès la competició en conquerir la 4a etapa amb estil, completant el circuit de Jujuy amb 11 segons d'avantatge sobre el segon classificat, l'espanyol Carlos Sainz. Pel que fa a Sébastien Loeb, el pilot ha acabat en 3a posició, a 27 segons del vencedor. Peugeot va aconseguir així guanyar les tres places del podi.

Després d'una sortida equilibrada, Peterhansel es va distanciar dels seus rivals a la segona meitat de la cursa. Amb la victòria a la primera part de la “Marathon Stage”, que continua demà, Peterhansel va aconseguir la seva 33a victòria al Dakar (66è si comptem les victòries a les motos).

RELACIONATS: Així va néixer el Dakar, l'aventura més gran del món

Al capdavant de la classificació general, el francès Sebastien Loeb es manté als comandaments del Peugeot 2008 DKR16, pressionat per Peterhansel, que va pujar al segon lloc.

En motos, Joan Barreda ha dominat l'etapa des de l'inici, però al final ha estat sancionat per excés de velocitat. Així, la victòria va acabar somrient al portuguès Paulo Gonçalves, amb 2m35 d'avantatge sobre Rúben Faria (Husqvarna).