Jaguar Heritage Challenge tornarà el 2016

La segona temporada del Jaguar Heritage Challenge, el campionat de models clàssics de Jaguar obert a models anteriors a 1966, té llum verda per al 2016.

Després d'una primera temporada exitosa, que va comptar amb uns 100 pilots, Jaguar va decidir repetir el repte. La primera cursa de la segona temporada està programada per al Festival Històric de Donington el 30 d'abril de 2016, i la peculiar "cinquena cursa" es confirmarà durant les properes setmanes. També se sap que el Gran Premi Oldtimer de Nürburgring s'inclourà al calendari per segon any consecutiu.

La Jaguar Heritage Challenge Race Series 2016 se celebrarà durant quatre caps de setmana entre abril i agost, on els pilots tindran l'oportunitat de competir en circuits de renom al Regne Unit i Alemanya, i una cinquena cursa molt especial la data de la qual es confirmarà en les properes setmanes. .

Dates confirmades per a la sèrie de curses Jaguar Heritage Challenge 2016:

• Donington Historic Festival: del 30 d'abril al 2 de maig
  • Super Prix Brands Hatch: 2 i 3 de juliol
  • Gran Premi Oldtimer de Nürburgring: del 12 al 14 d'agost
  • Oulton Park: del 27 al 29 d'agost

El 2015 es van representar una àmplia gamma de models de la història de Jaguar, inclòs un E-Type (SSN 300), que havia pertangut a Sir Jackie Stewart i que estava conduït per Mike Wilkinson i John Bussell, va guanyar la ronda final general a Oulton Park. Juntament amb una gamma d'impressionants tipus D Mkl i Mkll, E-Type, XK120 i XK150 van representar els clàssics més emblemàtics de la marca. L'anunci d'aquest nou calendari de curses coincideix amb l'anunci dels guanyadors dels premis Jaguar Heritage Challenge 2015, en reconeixement a una temporada emocionant de curses històriques memorables.

El guanyador general, que va fer una temporada totalment sòlida i notable, va ser Andy Wallace i la seva berlina MkI. Amb dos segons llocs a la primera cursa a Donington Park i Brands Hatch, Andy va registrar tres victòries de la Classe B, fet que li va fer guanyar el màxim de punts a la classificació final.

“És un honor rebre el màxim guardó a la Jaguar Heritage Challenge , ja que va ser molt divertit competir amb tants pilots talentosos, així com en una graella tan variada de models Jaguar Heritage. No puc esperar per tornar al repte de la competició al Challenge 2016”. | Andy Wallace

Tornant als resultats, Bob Binfield va acabar segon a la general. Binfield, amb el seu impressionant E-Type, va ocupar el primer lloc, dos segons i el tercer lloc en les cinc curses, sense poder classificar-se a Brands Hatch. John Burton va completar el podi a la cerimònia de lliurament de premis després d'aconseguir dues victòries espectaculars a Brands Hatch i Oulton Park i un segon lloc al Nürburgring.

VEURE TAMBÉ: Col·lecció Baillon: un centenar de clàssics deixats a mercè del temps

Els guanyadors van rebre un rellotge Bremont de la col·lecció Jaguar i un conjunt d'equipatge Globetrotter. També es va lliurar un premi especial Spirit of the Series a Martin O'Connell, que va participar en quatre de les cinc curses i va començar perfectament guanyant la seva categoria i la general a la primera ronda. No obstant això, la sort no va estar del seu costat i tres problemes mecànics el van obligar a abandonar les tres curses restants. Sempre va mostrar excel·lents habilitats de conducció i fins i tot en haver d'entrar a boxes va estar al capdavant de totes les curses.

“Juntament amb la gamma de peces i restauració de vehicles Heritage Parts, el Jaguar Heritage Challenge pretén donar suport i fomentar la passió per la marca Jaguar i els seus models emblemàtics. Les competicions i la companyonia entre els pilots van ser una cosa fantàstica per presenciar i van oferir un merescut homenatge al ric pedigrí de competició de la marca”. | Tim Hanning, cap de Jaguar Land Rover Heritage

Els corredors que vulguin participar al campionat de 2016 poden visitar el lloc web específic de la nova temporada a http://www.hscc.org.uk/jaguar-heritage-challenge per obtenir informació més detallada sobre com participar.