Niki Lauda. Sempre campió!

Un dels grans de l'automobilisme, i sobretot de la Fórmula 1, Niki Lauda va morir ahir, “(…) tranquil·lament”, segons la família, vuit mesos després de rebre un trasplantament de pulmó. A principis d'aquest any havia estat hospitalitzat durant diverses setmanes a causa d'una pneumònia.

Actualment assumeix el paper de director no executiu de l'equip de Fórmula 1 Mercedes, fins i tot va tenir una companyia aèria amb el seu nom, però sempre serà conegut pels seus tres campionats de Fórmula 1, dos amb Ferrari el 1975 i el 1977 i un amb McLaren. el 1984.

És impossible no esmentar el seu greu accident al Gran Premi d'Alemanya de 1976 al circuit de Nürburgring —quan encara tenia lloc a la Nordschleife, amb més de 20 km de llarg—, on el seu Ferrari, després d'una violenta col·lisió, es va incendiar, amb el pilot quedant atrapat dins. Va patir greus cremades al cap i als braços, que van deixar cicatrius per a la resta de la seva vida; i els gasos tòxics inhalats li van danyar els pulmons.

Niki Lauda

Molta gent critica la Fórmula 1 com un risc innecessari. Però, com seria la vida si només féssim el necessari?

Niki Lauda

A l'hospital pocs creien que es podia salvar l'extensió de les ferides; fins i tot li van donar extrema unció. Per a sorpresa de tots, Niki Lauda, només 40 dies després del seu greu accident, va tornar als comandaments d'un cotxe de Fórmula 1: una recuperació notable a tots els nivells.

El campionat de Fórmula 1 de 1976 serà recordat per molts motius, no només pel seu accident, sinó també per la seva rivalitat amb James Hunt, amb els dos lluitant pel campionat fins a la cursa final del Gran Premi del Japó a Suzuka.

Subscriu-te al nostre butlletí

Sota un autèntic diluvi, sense cap condició perquè la cursa es desenvolupi amb un mínim de seguretat, Niki Lauda juntament amb dos pilots més —Emerson Fittipaldi i Carlos Pace— van abandonar la cursa al final de la primera volta, sense posar-se. posar en perill la seva vida. James Hunt es va mantenir en la carrera i acabaria tercer, suficient per superar a Niki en punts, guanyant el seu únic campionat de Fórmula 1.

Niki Lauda amb James Hunt

De debò, sempre hauries de parlar de les derrotes perquè pots aprendre molt més del fracàs que de l'èxit.

Niki Lauda

Un campionat tan notable que va donar lloc a una pel·lícula, pressa , sobre la rivalitat entre aquests dos pilots, que eren tan diferents —coneguts com el yin i el yang de l'esport— tot i tenir una amistat fora de circuit i un respecte mutu.