24 Hores de Le Mans. Toyota fa dobles i Alpine tanca el podi

Toyota Gazoo Racing va ser el gran guanyador de l'edició 2021 de les 24 Hores de Le Mans, en garantir el "doble" en la mítica cursa de resistència. Va ser la quarta victòria consecutiva de l'equip japonès. El cotxe número 7, que comptava amb Kamui Kobayashi, Mike Conway i José Maria Lopez al volant, va tenir una carrera pràcticament impecable i sense problemes.

El cotxe número 8 de la marca japonesa, pilotat per Hartley, Nakajima i Buemi, va tenir alguns problemes durant tota la cursa i el millor que va poder aconseguir va ser el segon lloc, permetent tot i així una excel·lent actuació per al fabricant del país del sol naixent.

En tercer lloc va quedar l'equip “de casa”, l'Alpine Elf Matmut Endurance Team, amb André Negrão, Maxime Vaxivière i Nicolas Lapierre pujant al podi la bandera francesa.

Alpine (amb el núm. 36) sempre ha estat molt constant al llarg de les 24 hores, però alguns errors dels seus pilots (un dels quals a la primera hora de cursa) van dictar la "sort" de l'equip francès, que després va passar un dels els cotxes de la Scuderia Glickenhaus mai van cedir el tercer lloc.

Elf alpí Matmut Le Mans

L'Scuderia Glickenhaus, l'equip nord-americà que va debutar a Le Mans aquest any, s'ha assegurat el quart i cinquè llocs, amb el trio de pilots format per Luis Felipe Derani, Olivier Pla i Franck Mailleux afirmant-se com els més ràpids d'ambdós.

El cotxe número 31 de l'equip WRT, pilotat per Robin Frijns, Ferdinand Habsburg i Charles Milesi, va ser el millor de la LMP2, aconseguint el sisè lloc de la general, després del "cotxe bessó", número 41 (Robert Kubica, Louis Deletraz i Ye Yifei del Team WRT) es va retirar a l'última volta.

El doblet de l'equip belga en LMP2 semblava garantit, però arran d'aquest abandonament, el cotxe número 28 de JOTA Sport va aconseguir la segona posició, amb els pilots Sean Gelael, Stoffel Vandoorne i Tom Blonqvist al volant. El trio Julien Canal, Will Stevens i James Allen, al volant del cotxe número 65 de Panis Racing, van ocupar la tercera posició.

En el GTE Pro, la victòria va somriure a Ferrari, amb el cotxe número 51 d'AF Corse (pilotat per James Calado, Alessandro Pier Guidi i Côme Ledogar) imposant-se a la competició.

Ferrari Le Mans 2021

El Corvette d'Antonio Garcia, Jordan Taylor i Nicky Catsburg va ocupar el segon lloc i el Porsche oficial conduït per Kevin Estre, Neel Jani i Michael Christensen va ocupar el tercer lloc.

Ferrari també va guanyar en la categoria GTE Am amb el cotxe número 83 de l'equip AF Corse, pilotat per François Perrodo, Nicklas Nielsen i Alessio Rovera.

Portuguès malaurat...

El cotxe número 38 de JOTA Sport, que tenia al volant el portuguès António Félix da Costa (juntat amb Anthony Davidson i Roberto Gonzalez) era un dels grans favorits per guanyar en LMP2, però també va veure que les seves esperances es van esgotar a continuació”. d'hora, sense superar el 13è lloc final (vuitè en la categoria LMP2).

United Autosports

Filipe Albuquerque, que va conduir el cotxe número 22 de United Autosport amb Phil Hanson i Fabio Scherer, fins i tot va lluitar pel lideratge a la classe LMP2 durant la nit, però un problema a l'alternador durant una parada en boxes va provocar un retard que mai es recuperaria, liderant el pilot portuguès. cotxe a no més del 18è lloc de la categoria.

En el GTE Pro, el Porsche HUB Racing que va començar en pole position i que tenia al volant abandonat durant la nit al portuguès Álvaro Parente.