Nissan ZEOD RC: Delta Revolution

Anonim

Nissan va presentar el ZEOD RC, que està destinat a córrer a les 24 hores de Le Mans el 2014, convertint-lo en el primer cotxe de carreres capaç de fer una volta al circuit de Le Mans només amb propulsió elèctrica.

Revolució pot ser la millor paraula per definir el Nissan ZEOD RC, però efectivament és el segon capítol d'una revolució iniciada pel projecte DeltaWing el 2009.

Dissenyat originàriament com una proposta competitiva per al futur d'Indycar, després de no haver estat la proposta escollida, el projecte va prendre una altra direcció cap als campionats de resistència. El seu disseny únic en ala delta, responia als paràmetres requerits per Indycar en la recerca de noves solucions per augmentar l'eficiència.

deltawing_indycar-deltawing_final

En la solució final, trobem semblances més fàcilment amb el món de l'aviació que amb un cotxe de competició convencional. En lloc de recórrer a "mega-ales" i spoilers per crear força aerodinàmica, la forma final permet que la part inferior del cotxe generi tota la força aerodinàmica necessària.

El disseny radical del DeltaWing reflecteix en part el que està succeint a la indústria de l'automòbil, amb aquesta última cada cop menys amigable amb la fricció, perdent quilos de generació en generació i intercanviant molts centímetres cúbics per petits motors sobrealimentats, i amb això, aconseguint el requerit. eficiència.

Unint tots aquests ingredients, vam aconseguir un cotxe de carreres tan ràpid o més ràpid que els Indycars que volia substituir, però amb la meitat del combustible i els pneumàtics.

Nissan-ZEOD_RC_2

Més tard, Nissan entra en el desenvolupament d'aquest projecte com a soci, subministrant el motor del DeltaWing que arribaria a Le Mans el 2012. Un petit 4 cilindres sobrealimentat amb només 1,6 litres que ofereix 300 CV. L'escepticisme era alt, donades les seves dimensions contingudes, la manca d'aparell aerodinàmic i el nombre modest de cavalls. Però quan va començar a funcionar, es va trobar que era ràpid, fins i tot molt ràpid, amb la capacitat de mantenir-se al dia amb els prototips molt més potents de la categoria LMP2.

Malauradament, durant la carrera, el Toyota #7 va acabar tenint una trobada immediata amb el DeltaWing, després d'haver fet només 75 voltes. Va ser el més feliç a l'edició de 2012 de la cursa del Petit Le Mans, al circuit Road Atlanta, aconseguint un fenomenal 5è lloc absolut, molt dins del territori LMP2, a només 6 voltes del primer lloc (unes 394 voltes en total pel primer classificat) .

L'any 2013, Nissan va sorprendre anunciant l'abandonament de la seva col·laboració amb DeltaWing, provocant molts dubtes i crítiques, davant l'excel·lent publicitat i fascinació que DeltaWing havia generat, a més de tot l'aspecte innovador d'aquest projecte.

Nissan-ZEOD_RC_3

Ara entens per què. El ZEOD RC és el DeltaWing de Nissan. El que ja ha donat lloc a una demanda per part de DeltaWing, és clar.

Igual que el DeltaWing, el Nissan ZEOD RC conserva el motor 1.6 Turbo, però va acompanyat de dos motors elèctrics. És a dir, és un híbrid, però amb algunes peculiaritats. Els pilots són lliures d'escollir si volen ser accionats per motors elèctrics o en combinació amb el motor de combustió interna.

Nissan-ZEOD_RC_1

Amb una tecnologia derivada de la utilitzada en el Nissan Leaf Nismo RC, inclòs el sistema de frenada regenerativa, més d'11 voltes i tenint en compte els 55 punts de frenada que impliquen, Nissan afirma que el Nissan ZEOD RC serà capaç d'emmagatzemar prou energia per aconseguir una volta completa. al circuit de Le Mans només amb propulsió elèctrica, fins i tot implicant els 300 km/h que s'han d'assolir a la recta de Mulsanne.

Nissan-Leaf_Nismo_RC_Concept_2011_1

S'espera que el Nissan ZEOD RC sigui més ràpid que les màquines de classe LMGTE. Donat el caràcter experimental del ZEOD RC, i com és tradició a Le Mans, s'allotjarà al Garage 56, reservat als vehicles que aportin noves tecnologies als circuits, tal com va passar amb el DeltaWing l'any 2012.

Nissan afirma que el Nissan ZEOD RC li permetrà servir com a laboratori per provar noves tecnologies per a la futura entrada de Nissan a la categoria LMP1. Serà, sens dubte, el millor lloc per provar els límits de tota la tecnologia integrada en el Nissan ZEOD RC, i que sens dubte influirà en la propera generació de cotxes elèctrics de Nissan, que té el Leaf com a abanderat. I no hauria de ser aquest l'objectiu de les curses de motor? Experimentar i provar noves solucions que puguin "contaminar" els cotxes quotidians i millorar-los?