6 hores d'Estoril. El Trofeu C1 acaba en gran!

Tres circuits, milers de quilòmetres i molts avançaments, tocs i hores de taller després, la primera edició de la Trofeu C1 Learn & Drive va arribar al final.

Moments únics per a l'equip Escape / Livre Razão Automóvel que hem tingut l'oportunitat de compartir amb vosaltres al llarg del campionat. El moment més dramàtic? Sens dubte, va ser a la cursa de Portimão.

No fa molt, teníem ganes d'iniciar aquesta odissea —que va començar amb la compra d'un Citroën C1 utilitzat a Alemanya— i aquest cap de setmana ja hem tingut la darrera prova puntuable per a la classificació general del Trofeu C1 Learn & Drive. Va començar a córrer!

Trofeu Citroën C1
Així va començar tot.

No obstant això, el petit Citroën C1 que va arribar a les nostres mans com un humil SUV, és avui un autèntic cotxe de carreres de resistència. No el subestimeu...

aprenentatge constant

Va passar el temps, però durant aquest període vam aprendre molt. Van resultar ser quatre curses (només tres puntuades). Moltes hores al volant del petit C1, molts moments de companyonia entre tots els membres de l'equip. Molt aprenentatge, tant a l'SportClasse —taller on sempre assistia el nostre C1— com a la pista, on sempre vam comptar amb l'ajuda de dos professionals “pràctics”.

Trofeu C1
Trofeu C1. Pluja o sol.

Francisco Carvalho, històric pilot professional guardesen, que ha guanyat en totes les competicions a les quals ha participat al llarg de la seva dilatada trajectòria. Que va acceptar unir-se al nostre equip per compartir amb nosaltres tota la seva experiència.

João «Xina», el nostre cap de mecànic, una altra història de l'automobilisme a Portugal, que malgrat el poc temps que va tenir per preparar les curses, sempre ens va oferir un cotxe competitiu.

Trofeu C1 Learn & Drive - Portimão
El nostre equip de servei. Sempre impecable.

Trofeu C1. Així va començar tot

Va ser encara al desembre de 2018 quan vam anunciar la nostra participació al Trofeu C1 i vam presentar el cotxe que conduiria l'equip Escape Livre / Razão Automóvel després que estigués preparat.

Va ser al mateix temps que vam anunciar els pilots que formarien part de l'equip, i els socis que hi estaven associats. First Stop, Intermarché da Guarda, Overlay, QF i SportClasse.

Trofeu C1, Braga

Tot va començar a principis d'any, però va ser a Braga, el 7 d'abril, on finalment vam poder conduir el nostre C1 per una pista amb 43 cotxes més i un diluvi monumental.

Al juny, el doble trajecte ens va portar al fantàstic i memorable Circuit de Portimão durant més de 16 hores al volant del C1. Vam anar de l'infern i el cel a Portimão, en un vídeo que heu de veure, seguiu aquest enllaç al YouTube de Razão Automóvel.

La prova definitiva. 6 hores d'Estoril.

Nou mesos després de l'anunci, vam fer la nostra última prova de la temporada 2019 del Trofeu C1 Learn & Drive.

Un cop més la graella estava ben omplerta. El circuit d'Estoril va rebre 44 equips en l'última prova puntuable del Trofeu C1.

6 hores d'Estoril. El Trofeu C1 acaba en gran! 15926_5

Amb tots els equips més segurs i experimentats, en una pista potser més coneguda per la majoria, un cop més les sis hores es van jugar amb molt d'interès fins a l'última volta, i sense grans incidències.

Amb el fort vent característic del Circuit d'Estoril, el nostre C1 ens va trair de seguida en els entrenaments cronometrats, que no ens van permetre fer una volta capaç de fer-nos sortir, com és habitual, des dels primers llocs.

L'equip G Tech va fer el primer pas cap a la victòria agafant la pole position de la cursa, liderant el grup després de la sortida.

Tot i l'alta competitivitat, tothom ha completat les primeres voltes sense incidents, demostrant que el resultat final era prioritari sobre la lluita corba a volta.

6 hores d'Estoril. El Trofeu C1 acaba en gran! 15926_6

Vam marxar durant 6 hores emocionats i confiats que s'aconseguiria el nostre objectiu del top 10, aconseguit en l'última cursa de Portimão.

Amb successius avançaments a les primeres voltes, menys de trenta minuts després estàvem en 6a posició! Tot i començar la cursa des de la 19a posició, l'equip es va mostrar molt confiat i emocionat durant les 6 hores següents.

Trofeu C1 Estoril
El nostre equip.

Un error que va costar el TOP 10

Va ser en l'entusiasme dels successius avançaments que una frenada posterior va fer actuar l'ABS del petit C1, sense donar cap possibilitat d'evitar una sortida de la pista.

La intervenció tardana dels comissaris per tornar a encarrilar el cotxe ens va llançar més enllà de la meitat de la taula. Sense abaixar els braços, vam mantenir l'estratègia i vam anar recuperant llocs fins a la 13a posició.

6 hores d'Estoril. El Trofeu C1 acaba en gran! 15926_8

Amb el Safety Car entrant a la pista i unes quantes parades més, vam recórrer la major part de la cursa en la 15a posició gràcies al ritme constant i uniforme de tot l'equip Escape Livre / Razão Automóvel.

Al final, i amb una cursa exemplar, va ser G Tech qui va guanyar la cursa, completant també la volta més ràpida.

En segon lloc va quedar RP Motorsport, que va aconseguir el títol en la categoria PRO. El podi s'ha completat amb Gianfranco Motorsport, que es va coronar campió en la primera edició del Trofeu C1 Learn & Drive, guanyant així la inscripció a les 24 Hores de Spa.

6 hores d'Estoril. El Trofeu C1 acaba en gran! 15926_10

L'equip Escape Livre / Razão Automóvel va veure la bandera a quadres en 12è lloc, sense aconseguir el nostre principal objectiu d'acabar entre els 10 primers, malgrat la bona actuació, havent arribat fins i tot a la 5a volta més ràpida del circuit.

Pel que fa a nosaltres, vam aconseguir el 15è lloc de la general del campionat, el 9è lloc en la categoria PRO-AM. El balanç és molt positiu.

Estem molt satisfets amb la nostra actuació, la primera experiència per a tots els pilots del nostre equip, a excepció de Francisco Carvalho, que va ser un jugador clau de l'equip.

El Trofeu C1 anirà ara a l'Autódromo Internacional do Algarve, del 4 al 6 d'octubre, per a la prova extra de les 24 Horas do Algarve. Per l'any hi ha més!