Seznamte se s novým Ferrari Monza SP2 šéfkuchaře Gordona Ramsayho

Anonim

Poté, co jsme vás informovali o aukci, ve které bylo prodáno vzácné Ferrari F430 s manuální převodovkou, které patřilo Gordonu Ramsaymu, vám dnes představíme nejnovější akvizici slavného britského šéfkuchaře, Ferrari Monza SP2.

Ferrari Monza SP2 Gordona Ramsaye lakované ve stejné barvě jako model předvedený v Paříži se od tohoto modelu odlišuje červeným pruhem na kapotě a také červenou barvou „bossu“ za opěrkou hlavy řidiče.

Ferrari Monza SP2, které nyní koupil Gordon Ramsay, se připojuje k rozsáhlé sbírce britského šéfkuchaře, která již mimo jiné exotické modely zahrnuje například Ferrari LaFerrari a LaFerrari Aperta.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por H.R. Owen London – Ferrari (@hrowenferrari) a

Ferrari Monza SP2

Monza SP2, odvozená od Ferrari 812 Superfast, (stejně jako její jednomístný sourozenec Monza SP1) je vybavena stejným atmosférickým 6,5litrovým V12, jaký používá 812 Superfast, ale s výkonem o 10 k více, takže poskytuje celkem 810 k při 8500 ot./min.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Monza SP2, prezentovaná Ferrari jako „barcheta“ s nejlepším poměrem výkonu k hmotnosti (spolu s Monzou SP1), má Monza SP2 suchou hmotnost kolem 1520 kg. Co se týče výkonu, zrychlení na 100 km/h za 2,9 s a na 200 km/h za pouhých 7,9 s.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por H.R. Owen London – Ferrari (@hrowenferrari) a

Ačkoli Ferrari neprozradilo, kolik Monza SP2 stojí, odhaduje se, že exkluzivní supersportovní vůz značky Cavallino Rampante bude stát téměř 2 miliony dolarů (asi 1 milion a 800 tisíc eur), než bude volitelný, ale nikoli je známo, kolik Gordon Ramsay zaplatí za tuto kopii.

Přečtěte si více