"Flying" Lykan Hypersport fra Furious Speed-filmen går på auktion

Anonim

Hvis du er fan af Furious Speed sagaen, kan du helt sikkert huske at se Dominic Toretto (Vin Diesel) og Brian O'Conner (Paul Walker) hoppe fra den ene skyskraber til den anden med en W Motors Lykan Hypersport , i Dubai, i De Forenede Arabiske Emirater.

Nå, så gør en af de ti Lykan Hypersports, der bruges i Fast & Furious 7, klar til at gå på auktion den 11. maj - via RubiX-portalen - og det maksimale salgsestimat er omkring to millioner euro.

Da den blev lanceret første gang, var Lykan Hypersport den tredjedyreste produktionsbil i verden og en af de mest eksklusive, da kun syv blev fremstillet.

Denne har dog endnu mere historie, da det var den eneste "overlevende" af de ti biler, som Furious Speed teamet brugte til den store actionscene i sagaens syvende titel.

Men hvis der kun blev lavet syv kopier af Lykan Hypersport, hvordan blev ti så brugt i optagelserne til filmen Fast & Furious 7? Nå, svaret er faktisk ret simpelt.

Lykan HyperSport
Kun syv eksemplarer af Lykan HyperSport blev bygget.

W Motors, firmaet, der fremstiller denne hypersportsvogn, er baseret netop i Dubai, på trods af at det er blevet grundlagt i Beirut, Libanons hovedstad.

Nu, hvor denne saga besøgte den mest berømte af De Forenede Arabiske Emirater, så W Motors her den perfekte mulighed for at eksponere sin Lykan Hypersport for verden, efter at have skabt ti biler til dette formål.

De er dog bygget med billigere materialer (glasfiber i stedet for f.eks. kulfiber) og er teknisk set enklere, da de kun ville blive brugt under optagelser.

Lykan HyperSport

Kun én af de 10 overlevede den krævende filmoptagelse, og det er netop denne kopi, der nu er på auktion.

Husk, at Lykan Hypersport er drevet af en to-turbo sekscylindret modsat motor med en kapacitet på 3,75 liter. Denne blok er udviklet og leveret af RUF, en velkendt tysk forbereder, og producerer 791 hk (582 kW) effekt ved 7100 rpm og 960 Nm maksimalt drejningsmoment ved 4000 rpm.

Lykan HyperSport

Disse tal er nok til at skubbe denne eksotiske hypersport fra 0 til 100 km/t på 2,8 sek. og op til 395 km/t i maksimal hastighed (afhængigt af det installerede udvekslingsforhold), rekorder, der - sammen med den korte karriere i Hollywood - hjælper for at forklare de millioner, denne auktion kan give.

Læs mere