Volkswagen ID.6. Den eksklusive 7-personers elektriske SUV til Kina

Anonim

Volkswagen har netop afsløret på Shanghai Motor Show ID.6 , den seneste tilføjelse til ID-familien og den første til et specifikt marked, Kina.

Inspireret af ID-prototypen. Roomzz (mistede skydedørene), som blev afsløret for præcis to år siden på Shanghai Motor Show i 2019, denne ID.6 er noget af en "storebror" - og større! — fra den mest kompakte og europæiske ID.4.

Sammenlignet med ID.4 har den kinesiske ID.6 en 20 cm længere akselafstand (2965 mm) og overstiger 4,8 m i længden (4876 mm), hvilket gør det muligt at tilbyde versioner med tre sæderækker og kapacitet til op til syv beboere.

Volkswagen ID.6 Crozz, Volkswagen ID.6 X

Baseret på Volkswagen-koncernens MEB-platform, ligesom "fætrene" Audi Q4 e-tron og Skoda Enyaq iV, vil ID.6 være tilgængelig i Kina med to forskellige versioner, ID.6 Crozz og ID.6 X, og med to (netto) batterikapaciteter: 58 kWh og 77 kWh.

Hvorfor to næsten identiske versioner? Ligesom med ID.4 lavet i Kina, er det en konsekvens af de to joint ventures, som Volkswagen har i Kina, nemlig FAW-Volkswagen og SAIC-Volkswagen. ID.6 Crozz vil blive fremstillet i Nordkina af First Automobile Works (FAW). ID.6 X vil blive produceret af SAIC Volkswagen i den sydlige del af det asiatiske land.

Fra et æstetisk synspunkt skiller Crozz sig ud ved at have en front "grill", der forbinder forlygterne og kofangerne med et lavere luftindtag udført i sort og grå beskyttelse, mens X har en frontsektion i kun én farve og med en højere luftindtag.

Volkswagen ID.6 Crozz, Volkswagen ID.6 X

På bagsiden er der flere æstetiske forskelle, startende med den lysende signatur. De mest synlige ændringer er dog centreret om kofangeren og nummerpladens placering.

Alligevel er det æstetiske sprog i denne model nøjagtig det samme som det, der findes i ID.4. Og hvis det er rigtigt for det udvendige design, gælder det også for kabinen, som har det samme minimalistiske design og digitale tilgang, som Volkswagen oprindeligt introducerede i ID.3 og for nylig i ID.4.

Volkswagen ID.6

Og motorer?

ID.6 blev præsenteret med to baghjulstræk versioner (179 hk og 204 hk) og med en 4Motion firehjulstræk version, med to motorer (en pr. aksel), med 306 hk effekt.

Volkswagen ID.6 Crozz, Volkswagen ID.6 X

Sidstnævnte, den kraftigste i rækken, giver ID.6 mulighed for at accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 6,6 sek. Fælles for alle versioner er den maksimale hastighed, elektronisk fastgjort til 160 km/t.

Hvad angår autonomi, varierer det alt efter batteriernes kapacitet (58 eller 77 kWh), hvor Volkswagen annoncerer rekorder mellem henholdsvis 436 km og 588 km (Kina NEDC-cyklus).

Volkswagen ID.6

Eksklusivt til Kina

Volkswagen har ikke afsløret, hvornår de to versioner af ID.6 begynder at blive produceret, eller hvornår de får deres kommercielle debut på det kinesiske marked, men det anslås, at kommercialiseringen starter i år.

Husk at dette er den tredje model i Volkswagens ID elektriske familie, efter ID.3 og ID.4. Senere i år vil vi lære ID.5 at kende, den sporty designversion, som konceptet ID forventer. 2017 Crozz.

Læs mere