Citroën: 100 år, 100 WRC-sejre

Anonim

I samme år som Citroën fejrer sit hundrede år , gik det franske mærke ind i rallyverdenen på højre fod. Sébastien Ogier kørte en Citroën C3 WRC og vandt Monte Carlo Rally for syvende gang (den sjette i træk).

I historiens sjette strammeste rally signalerede Sébastien Ogier sin tilbagevenden til Citroën med en sejr 2,2 sekunder foran (den korteste føring i Monte Carlo Rally-historien) over Hyundai-køreren Thierry Neuville. Tredjepladsen gik til Toyotas Ott Tanak, som selv førte løbet i den indledende fase.

Hvad angår den hjemvendte Sébastien Loeb, lykkedes det ham, efter blot én dags test ombord på Hyundai i20 WRC, at nå fjerdepladsen i det historiske rally, hvilket beviser, at han stadig er et navn at regne med. Bemærk også blandt WRC'erne resultatet opnået af M-Sports Ford Fiesta WRC'er, hvoraf ingen formåede at nå Top-10.

Citroën C3 WRC
Efter kun at have opnået én sejr sidste år, åbnede Citroën den nye WRC-sæson med en sejr i Monte Carlo Rally.

100 sejre på omkring 20 år

Som vi allerede har fortalt dig, svarer sejren opnået ved at Sébastien Ogier kørte Citroën C3 WRC til 100. sejr til det franske mærke i verdensrallyet og dukker op omkring 20 år efter den første, da Philippe Bugalski, ved kontrollen af en Citroen Xsara Kit-Car , vandt 1999-rallyet i Catalonien.

Citroën overvejer antallet af WRC-sejre, som vi kender det i dag, som dukkede op i 1973 — det franske mærke havde allerede vundet i stævner før, med den usandsynlige DS som angrebsmaskine.

Abonner på vores Youtube-kanal

Citroën vinderbiler
En samling vinderbiler, der deler 100 WRC-gevinster med hinanden.

Siden da har Citroën akkumuleret sejre i rallyverdenen og primært på grund af et navn, der nu kører i andre farver: Sebastien Loeb. er det med 79 sejre i sin historie, alt ved kontrol af Citroën-modeller, er det ikke svært at se, hvem der bidrog mest til det historiske antal, der nu er opnået.

Abonner på vores Youtube-kanal.

Læs mere