Mercedes-Benz GLS: S-klassen af SUV'er

Anonim

Beskrevet af mærket som "S-klassen af SUV'er", lover den nye Mercedes-Benz GLS at ryste segmentet.

Den nye Mercedes-Bens GLS er efterfølgeren til den velkendte GL (model der ophører med at eksistere), men forskellene rækker langt ud over navnet. Den nye GLS byder på et nyt, mere dynamisk og moderne udvendigt design, der ikke bryder med fortiden, samt et fornyet interiør, med et layout på linje med resten af Mercedes-Benz-serien.

Også indretningsmæssigt bør det nydesignede instrumentpanel med integreret multimedieskærm, det nye 3-egers multifunktionsrat, den modificerede midterkonsol med touchpad og også nye farver og trimelementer fremhæves.

GLS

Mercedes-Benz GLS markerer kontinuitetslinjen i forhold til sin forgænger og præsenterer os for nye farver samt nyt design af hjul og LED-forlygter. Kunder, der leder efter et sporty look, kan vælge AMG Line eksteriørpakken, som består af specifikke for- og bagkofangere, sidetrin malet i karrosserifarve og 21-tommer AMG alufælge.

IKKE MÅ GLIPPES: Sir Stirling-ledede konkurrence Mercedes-Benz 300SL går på auktion

Mercedes-Benz SUV'er har altid været aktive inden for aktiv sikkerhed. Standard køreassistentsystemer omfatter for eksempel Collision Prevention Assit Plus (anti-kollisionsassistent), Side Wind Assist og Attention Assist (anti-træthedsassistent). Mercedes-Benz GLS omfatter også blandt andre systemer, der fås som standardudstyr: PRE-SAFE-systemet, BAS Brake Assist, det elektroniske firehjulstræk 4ETS, ESP med Dynamic Cornering Assist, fartpilot med limiter SPEEDTRONIC drev med variabel hastighed og STEER CONTROL styreassistent.

Mercedes-Benz GLS: S-klassen af SUV'er 17996_2

Alle motorer i den nye GLS giver bedre ydelse, og har i nogle tilfælde lavere brændstofforbrug. Den kraftfulde GLS 500 4MATIC, med en twin-turbo V8-motor og direkte indsprøjtning, leverer en effekt på 455 hk, omkring 20 hk mere end forgængeren og et maksimalt drejningsmoment på 700 Nm.

Twin-turbo V6-motoren, også med direkte indsprøjtning, er monteret på GLS 400 4MATIC. Denne motor yder en effekt på 333 hk og et drejningsmoment på 480 Nm fra 1600 o/min og forbruger 8,9 l/100 km (206 g CO2/km) på en kombineret cyklus (NEDC), og som alle modeller er den udstyret med en funktion. ECO start/stop.

RELATERET: Mercedes-AMG Red Chargers for første gang i Portugal

Topmodellen, Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC, yder 585 hk, 28 hk mere end forgængeren. Maksimalt drejningsmoment er 760 Nm og fås nu fra 1750 o/min. Trods en markant stigning i ydelserne er forbruget uændret. Ud over benzinmotorversionerne er GLS 350 d 4MATIC-versionen udstyret med den gennemprøvede V6-dieselmotor med en maksimal effekt på 190 kW (258 hk) og et maksimalt drejningsmoment på 620 Nm.

Ved lanceringen af den nye generation af GLS vil alle versioner som standard være udstyret med 9G-TRONIC automatisk 9-trins gearkasse (undtagen Mercedes-AMG GLS 63 versionen), med en gearkasse og en central differentialespærre tilgængelig som ekstraudstyr. Mercedes-Benz GLS vil være tilgængelig for bestilling fra slutningen af november 2015, med leveringer i Europa planlagt til at starte i marts 2016.

Kilde: Mercedes-Benz Portugal

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere