Hyundai Elec City. 100 % elektrisk bus ankommer i 2018

Anonim

Hyundai fortsætter med at udvikle sine "miljøvenlige" løsninger, der ikke kun anvendes på lette køretøjer, men også på tunge passagerkøretøjer. Det seneste resultat af denne investering er Hyundai Elec City, en 100% elektrisk bus.

Ud over at være et hidtil uset køretøj i Hyundais historie, skiller Elec City sig ud for sin 256 kWh batteripakke – til sammenligning har den nye elektriske Ioniq en 28 kWh enhed – som driver den 240 kW elektriske motor og som gør det muligt for denne bus at rejse 290 km med en enkelt opladning. Men der er mere: ifølge den lokale presse, fuld opladning af batterierne tager kun 67 minutter, og på kun 30 minutter er det muligt at opnå 170 km elektrisk autonomi.

Hyundai Elec City. 100 % elektrisk bus ankommer i 2018 18705_1

Med undtagelse af fremdriftssystemet ligner Hyundai Elec City en almindelig bus i alt andet. Lanceringen til det sydkoreanske marked er planlagt til næste år – Hyundai Elec Citys ankomst (eller ej) til det gamle kontinent er indtil videre ukendt.

"Hyundai har allerede opnået meget, når det kommer til miljøvenlige modeller, men lad os ikke sidde stille. Vi fortsætter med at investere kraftigt for at sikre, at nul-emissionsteknologi når ud til alle erhvervskøretøjer."

Yeongduck Tak, leder af Hyundais afdeling for forskning og udvikling af erhvervskøretøjer

I et land, hvor manglen på ladestandere fortsat er en hindring – et problem, der ikke er unikt for Sydkorea… – regner Hyundai med statsstøtte til at øge antallet af ladestandere i de kommende år.

Læs mere