Stvarno će se dogoditi. Električni Mercedes-Benz G-Klase stiže uskoro

Anonim

Do sada se Mercedes-Benz G-Klasa povezivala s (vrlo) velikom potrošnjom goriva i ogromnom sposobnošću napredovanja na svim terenima. Međutim, jedan od ovih aspekata vas se možda mijenja.

Izvršni direktor Daimlera Ola Källenius najavio je na AMW Kongresu (održanom u Berlinu) da se njemačka marka sprema elektrificirati svoj kultni džip, a vijest je podijelio Daimlerov direktor digitalne transformacije, Sascha Pallenberg, na svom Twitteru.

Prema tweetu koji je podijelio Sascha Pallenberg, izvršni direktor Daimlera ne samo da je potvrdio da će postojati električna verzija G-klase, već je i nagovijestio da su rasprave o mogućem nestanku modela stvar prošlosti.

Što očekivati od električne Mercedes-Benz G-klase?

Za sada nema podataka za buduću električnu Mercedes-Benz G-klasu. Prirodno će činiti dio “obitelji modela” čiji su EQC i EQV već dio i kojoj će se EQS također pridružiti.

Pretplatite se na naše obavijesti

Zar ne želiš čekati?

Zanimljivo je da je sada moguće imati električni Geländewagen. Austrijska tvrtka Kreisel Electric već radi na elektrifikaciji njemačkog džipa. U ovoj verziji G-Klasa ima baterije kapaciteta 80 kWh, nudeći 300 km autonomije.

Kreisel klasa G

Trenutno, ako želite električnu G-klasu, ovo je jedina opcija.

Što se tiče snage, to je 360 kW (489 KS), što je vrijednost koja gura električnu klasu G do 100 km/h za samo 5,6 s.

Čitaj više