Već znamo zašto je na Tesla Cybertrucku puklo staklo

Anonim

Njegov dizajn mogao bi biti obavijen kontroverzama i dolazak na tržište dogodit će se tek krajem 2021., međutim, čini se da to ne smanjuje interes za Tesla Cybertruck generirao, uglavnom u svjetlu broja predbilježbi za preuzimanje koje je otkrio Elon Musk.

Izvršni direktor sjevernoameričkog brenda okrenuo se svom omiljenom komunikacijskom sredstvu (Twitter) i otkrio da je 24. studenoga već 200.000 Tesla Cybertruck predbilježbi , nakon što je dan ranije otkriveno da je već napravljeno 146.000 predbilježbi.

Govoreći o 146.000 predrezervacija, Elon Musk je otkrio da samo 17% (24.820 jedinica) od njih odgovara verziji Single Motor, najjednostavnijoj od svih.

Preostali postotak podijeljen je između verzija Dual Motor (sa 42%, ili 61.320 jedinica) i svemoćne Tri Motor AWD verzije koja je, unatoč tome što je stigla tek krajem 2022., brojila 23. studenoga s 41% od 146.000 pred. -rezervacije, ukupno 59.860 jedinica.

Zašto je staklo puklo?

Bio je to najneugodniji trenutak Cybertruckove prezentacije. Nakon testa maljem, koji je pokazao koliko su jake Cybertruckove ploče od nehrđajućeg čelika, sljedeći izazov bio je demonstrirati snagu ojačanog stakla bacanjem čelične kugle prema njemu.

Nije dobro prošlo, znamo.

Staklo se razbilo, a ono što se trebalo dogoditi bilo bi samo odbijanje čelične kugle. Elon Musk se također obratio Twitteru kako bi objasnio zašto se staklo razbilo na način na koji se razbilo.

Pretplatite se na naše obavijesti

Prema riječima Elona Muska, test maljem je razbio podnožje stakla. To ga je oslabilo i razlog zašto je, kada je Franz von Holzhuasen, šef dizajna u Tesli, bacio čeličnu kuglu, staklo se prije razbilo nego odskočilo.

Zaključno, redoslijed testova trebao je biti obrnut, kako bi se spriječilo razbijanje stakla Tesle Cybertrucka i to ne bi bio jedan od trenutaka o kojima se najviše govori u prezentaciji pick-upa.

U svakom slučaju, Elon Musk nije želio sumnjati u otpornost stakla ojačanog kompozitom na bazi polimera, pa je iz tog razloga pribjegao, naravno, Twitteru.

Tamo je podijelio video snimljen prije predstavljanja Tesle Cybertrucka, na kojem se čelična kugla baca na staklo Cybertrucka, a da se ono ne razbije, čime se dokazuje otpor.

Čitaj više