Официјално претставен Lamborghini Poison Roadster

Anonim

Lamborghini денеска го претстави својот нов хипер-спорт, Lamborghini Veneno Roadster. Овој Lamborghini Veneno Roadster ќе биде ограничен на 9 примероци и ви стои на располагање за скромна сума од 3,3 милиони евра.

Цената неизбежно игра релевантна улога во претставувањето на најскапиот модел на Lamborghini досега. И држете се за столчињата, бидејќи овие 3,3 милиони евра се цената пред оданочување. Ако сакаат да регистрираат една со национална регистрација, веројатно ќе треба да ја репрограмираме нашата веб-страница за да ја поддржиме најавата за толку голема сума. И ако мислите дека плаќањето на таа сума за автомобил ви дава право да возите наоколу без да ви падне дожд, тогаш се лажете, Lamborghini Veneno Roadster нема покрив во листата на опции.

2,9 секунди од 0-100 km/h на отворено

Lamborghini Poison Roadster 4

Моторот на Lamborghini Veneno Roadster е истиот што Lamborghini го става под хаубата на Aventador и Lamborghini Veneno: V12 со 6,5 литри зафатнина и 750 КС што ветува дека ќе ве одведе од 0 до 100 за помалку од 3 секунди. , придружена со неопислива симфонија. Максималната брзина на косата на ветрот? Скромни 355 km/h.

Lamborghini Poison Roadster 8

Lamborghini Veneno Roadster можеби нема покрив како опција, но не плашете се за безбедноста на вашите глави, бидејќи цврстината е засилена со заштитна шипка, која ќе делува ефикасно во случај на превртување и која го обновува конструктивна ригидност која природно се губи.при отстранување на покривот на автомобилот.

Lamborghini Poison Roadster

Планирано да започне со производство на почетокот на 2014 година, Lamborghini Veneno Roadster, ограничен на 9 примероци, ветува дека ќе ги направи своите купувачи посреќни ексцентрици.

Официјално претставен Lamborghini Poison Roadster 24683_4

Прочитај повеќе