На патиштата веќе има 200.000 Фолксваген Р

Anonim

Мора да се вратиме во 2002 година за да го најдеме првиот Volkswagen R (од Racing), незаборавниот Golf R32. Симболиката за R број 200 илјади е исто така голф. Помеѓу првиот и последниот Golf R има два цилиндри помалку и 1200 cm3, но доби турбо и со 310 КС е за 70 КС помоќен од R32.

Но, гамата R не запре со Golf - веќе има четири Golf R, па дури и кабриолет и комбиња. Покрај голфот, тука беа и Passat R36, Touareg R50 и од неодамна Scirocco R. И нема да застане тука, со предвидувањето, наскоро, да ги посетиме Tiguan R и T-Roc R. .

200 000 BRL

200K R е Volkswagen Golf R, опремен со Performance Pack на Akrapovič и опционален издувен систем. Доаѓа опремен со познатите 2.0 TSI линиски четири цилиндри од 310 КС - кои ќе достигнат до 300 за да станат усогласени со WLTP почнувајќи од септември - и кога е опремен со седумстепен DSG менувач, како испорачаниот, може да достигне 100 km/h за само 4,6 секунди, благодарение и на системот за погон на сите тркала 4Motion.

Кит Вилијамсон во Volkswagen Golf R и Jost Capito, извршен директор на Volkswagen Golf R
Кит Вилијамсон во Volkswagen Golf R и Jost Capito, извршен директор на Volkswagen Golf R

Беше испорачан во ОК на Кит Вилијамсон, долгогодишен клиент на марката и посебен обожавател на голф. Покрај новиот и специјален Golf R, во својата колекција има и Golf GTI MK6 и Golf R32 MK5.

Едвај чекав да го земам мојот автомобил и фактот дека е Volkswagen R број 200.000 го прави особено посебен. Отсекогаш ми се допаѓал Volkswagen Golf, палетата Performance отсекогаш била за разновидни и забавни автомобили.

Фолксваген Р

Volkswagen R започна како Volkswagen Individual, откако го промени своето име во 2011 година. Моментално има 350 работници и според неговите менаџери, R е синоним за перформанси, спортски и емоции.

Претплатете се на нашиот канал на Youtube.

Прочитај повеќе