California vil ikke ha den manuelle 911 GT3, og det er ikke utslippsfeil

Anonim

Det er ikke bare i Europa at de støyfrie lovene har blitt «strammere». I den amerikanske delstaten California forårsaket disse Porsche 911 GT3 med manuell boks kan ikke selges der.

Avgjørelsen berører 911 GT3 og 911 GT3 Touring og skyldes at den manuelle girkassevarianten av den tyske sportsbilen ikke oppfyller SAE J1470 støymålestandarden. Med andre ord ... det er for "støyende".

Denne testen ble opprettet i 1992 og ble født i en tid da de fleste biler hadde girkasser med bare fem eller til og med fire utvekslinger. Det mest nysgjerrige er at det allerede er en annen test (J2805), opprettet i 2020, som 911 GT3 med manuell girkasse kan bestå, men denne nye testen er ennå ikke implementert i California.

Porsche 911 GT3 992
I California kan 911 GT3 med manuell girkasse bare kjøre ... på kretser.

Hvordan fungerer testen?

Selv om dokumentet som regulerer det er ekstremt detaljert, kan SAE J1470-testen oppsummeres på en veldig enkel måte: modellen som skal godkjennes må passere (i akselerasjon) ved siden av en mikrofon som vil registrere støynivået den avgir i desibel ( dB).

Hensikten med denne testen er å måle «det høyeste støynivået som er kompatibelt med bykjøring». Testmetoder varierer avhengig av kjøretøytype, masse, kraft og bokstype.

Vanligvis går testen ut på å akselerere med full hastighet fra 50 km/t til motoren når maksimalt turtall. Når det gjelder modeller med manuell girkasse, gjøres testen i andre eller tredje gir, og i tilfellet med 911 GT3 gjøres det på tredje.

Porsche-911-GT3-Touring

PDK-boksen passerer og manualen gjør det ikke, hvorfor?

Mens i tilfelle av modeller med manuell girkasse må akselerasjonen gjøres fullt ut, i tredje, til den når rødlinjen, i tilfelle av modeller med automatisk girkasse, selv om anbefalingen om å akselerere fullt er den samme, kan den imidlertid ikke, få boksen til å redusere et forhold.

Oppdag din neste bil

Å akselerere i full hastighet på 911 GT3 med PDK-girkassen kan føre til flere reduksjoner (til å begynne med er den i stand til å nå praktisk talt 80 km/t), så den utfører aldri testen med full gass og klarer den dermed uten problemer, før pga. testen avsluttes før motoren når fullt turtall, nettopp det punktet som får den manuelle 911 GT3 til å "feile".

Porsche-911-GT3-Touring
Ikke engang den mest "domestiserte" 911 GT3 "kommer unna" krevende kaliforniske standarder.

Når det gjelder kalifornerne som allerede hadde bestilt Porsche 911 GT3 med manuell girkasse, sa Porsche at de vil bli kontaktet av de respektive forhandlerne slik at situasjonen kan forklares for dem og slik at de kan, hvis de ønsker å gjøre det, velge varianten med PDK girkasse.

Les mer