Sébastien Loeb si v 3. etape udržiava dominanciu

Anonim

Nepriaznivé poveternostné podmienky opäť preverili mužov a stroje aj v tento 4. deň Dakaru 2016 (3. etapa). Na čele zostáva Sébastien Loeb.

V tejto tretej etape opäť zvíťazil Sébastien Loeb na trase medzi Termas de Río Hondo a hlavným mestom provincie San Salvador de Jujuy, ktorej vzdialenosť sa pre zlé poveternostné podmienky skrátila z 314 na 190 km. Užšie úseky poskytli výhodu najskúsenejším jazdcom a bol to Loeb, kto dokázal z týchto podmienok vyťažiť maximum.

Francúzsky pilot Peugeotu využil včerajšie tempo a hneď od začiatku sa ujal vedenia s takmer minútovým náskokom pred CP1. Nakoniec skončil s časom 2 hodiny, 9 minút a 39 sekúnd a zostal tak na prvom mieste v celkovej klasifikácii.

NEPREHLIADNITE: 15 faktov a čísel o Dakare 2016

Na druhom mieste skončil tímový kolega Carlos Sainz, o 1 minútu 23 sekúnd neskôr, tesne za ním víťaz Dakaru z roku 2015 Nasser Al Attiyah (Mini), ktorý skončil s 1 minútou a 25 sekundami Loeba. Na motocykloch bol najlepší Portugalčan Paulo Gonçalves, keď dosiahol 3. miesto, 52 sekúnd za Španielom Joanom Barredom, víťazom etapy.

SÚVISIACE: Sébastien Loeb prišiel, videl a vyhral

Sledujte Razão Automóvel na Instagrame a Twitteri

Čítaj viac