Sébastien Loeb vyhral WRC deviaty raz

Anonim

Otočte rekord a hrajte rovnako: Francúzsky jazdec Sébastien Loeb je opäť korunovaný majstrom sveta v rely!

Je potešením vidieť túto žijúcu legendu každý rok jasný titul za titulom. V očiach tých najnepozornejších Loeb vyzerá, akoby pretekal proti amatérskym jazdcom, no dobre vieme, že sa to nedeje. Francúzsky jazdec sa jednoducho narodil s neuveriteľným darom drviť konkurenciu vo WRC a proti tomu nikto nič nezmôže.

Sébastien Loeb vyhral WRC deviaty raz 27258_1
Sébastien Loeb, jazdiaci na Citroene DS3 WRC, si dnes doma zabezpečil svoj 9. titul vo svete rely za sebou. A nanešťastie pre milovníkov tohto športu to bol možno jeho posledný úspech vo WRC. Francúz už verejne oznámil, že v budúcej sezóne nebude na plný úväzok, to znamená, že sa zúčastní len vybraných súťaží.

Pre rekordy je to neuveriteľná známka: 9 víťazstiev vo WRC. Loeb ako taký zvyšuje latku rekordov jazdca ešte ďalej s najväčším počtom víťazstiev v motoristickom športe. Na druhom mieste sú Michael Schumacher – Formula 1 – a Valentino Rossi – MotoGP – so siedmimi titulmi majstra sveta. Takže už viete... Ak chcete, aby sa vaše dieťa stalo legendou motoristického športu, 10 je počet titulov, ktoré musí dosiahnuť.

Ďakujem, majster Loeb:

Text: Tiago Luís

Čítaj viac