David Brown Automotive Speedback GT: DB5 nového tisícročia

Anonim

Spoločnosť, ktorá sa špecializuje na karosérie, David Brown Automotive predstavila na Top Marques svoj nový model: Speedback GT. Moderná reinterpretácia modelu Aston Martin DB5.

Len málo áut nás dokáže na dlhé roky uchvátiť eleganciou svojich línií a prítomnosťou. Aston Martin DB5 je jedným z tých puzdier, ktoré vďaka svojmu šarmu a rafinovanosti pôsobia nadčasovo.

2014-David-Brown-Automotive-Speedback-GT-Studio-1-1280x800

Práve s touto retro inšpiráciou DB5 sa spoločnosť David Brown Automotive rozhodla vziať to, čo sa považuje za jeden z najelegantnejších dizajnov 60. rokov, a znovu vytvoriť model vo svetle modernej doby.

V tejto reinterpretácii DB5 v podobe Speedback GT nie je základom Aston Martin, ale skôr Jaguar XKR. Hoci sa zdá, že nemá zmysel využívať platformu konkurenčnej značky, pripomíname, že v nedávnej minulosti si obe značky dokonca rozdelili veľkú časť svojich komponentov.

NEPREHLIADNITE: Top Marques 2014: najlepšie autá na svete sú tu

Ako už bolo spomenuté, Speedback GT vychádza z Jaguaru XKR. Čo nás nakoniec pošle k pohonnej jednotke, ktorá má na starosti pohyb Speedback GT. Služby mobility tejto modernej klasiky mal na starosti blok 3. generácie Jaguar AJ V8 s objemom 5 l a výkonom 550 koní. Motor, ktorý sľubuje obnovenie všetkých adrenalínových pocitov, ktoré DB5 poskytla svojim vodičom v roku 1963.

Ceny nie sú známe a existuje dôvod. Úroveň prispôsobenia Speedback GT je taká vysoká, že ceny sa môžu u jednotlivých zákazníkov značne líšiť. Pretože každý model je jedinečný a špeciálny.

2014-David-Brown-Automotive-Speedback-GT-Interior-1-1280x800

Pokiaľ ide o súčasnú technológiu, Speedback GT prenesie svojich pasažierov k výhodám storočia. XXI s prvkami ako: xenónové svetlomety; elektrické zrkadlá; LED diódy na zadnej strane; elektronické pomôcky; klimatizácia a všetky komfortné a bezpečnostné prvky, ktoré poznáme z moderných áut.

Interiér má s DB5 pramálo spoločného, nie je tam žiadna klasická reminiscencia. David Brown Automotive práve obložil interiér XKR novými materiálmi a povrchmi s vlastnými detailmi.

Necháme vás s videom, kde je zobrazený celý príbeh zrodu Speedback GT.

Sledujte Razão Automóvel na Instagrame a Twitteri

Čítaj viac