Mercedes-Benz GT4 je nová stávka nemeckej značky

Anonim

Po útoku na Porsche 911 Mercedes-Benz opäť mieri batériami na svojho suseda v Stuttgarte. Tentoraz je cieľom Porsche Panamera. Zvolenou zbraňou bude Mercedes-Benz GT4.

Bol to Mercedes-Benz, ktorý v roku 2004 otvoril segment štvordverových kupé uvedením CLS na trh. Model, ktorý zanechal polovicu sveta ohromený svojou siluetou kupé a sedanovou karosériou. Úspech bol taký veľký, že vzorec zopakovali aj hlavné prémiové značky, najmä Porsche Panamera, Audi A7 a BMW radu 6 GranCoupé.

SÚVISIACE: Zoznámte sa s námorným Mercedes-Benz AMG GT…

K výkonnejším verziám spomínaných modelov nemecká tlač hovorí, že Mercedes-Benz pripravuje model technicky vychádzajúci z ďalšej generácie CLS a esteticky inšpirovaný AMG GT. Interiér bude mať kapacitu pre 4 osoby. Pokročilý názov je Mercedes-Benz GT4.

Mercedes-AMG-GT4_2

Čo sa týka motora, najsilnejšou možnosťou je adopcia 4.0 bit-turbo bloku V8 s výkonom, ktorý by mal oscilovať medzi 500 a 600 k. Zvyšné komponenty (odpruženie, brzdy atď.) by mali pochádzať z police s dielmi Mercedes-Benz E63 AMG. Luxusný kokteil v aute, od ktorého sa očakáva, že bude výbušný. Nemecká tlač posunula dátum vydania na rok 2019.

Určite nás sledujte na Facebooku a Instagrame

Zdroj: Autobild / Obrázky: Autofan

Čítaj viac