Odhalený nový volant Aston Martin Vanquish

Anonim

Aston Martin práve uviedol na trh verziu s volantom svojho vysoko uznávaného Vanquish. Ale pripravte sa, tento Aston Martin Vanquish Volante nebude stáť menej ako 340 000 €!!

Tím Razão Automobile vidí Aston Martin Vanquish Volante ako «Doom tohto leta» – auto tohto kalibru, ktoré zahreje menej horúce leto posledných rokov. Ak budeme mať tento rok „leto“...

Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 4

Aston Martin Vanquish Volante je prvým konvertibilným modelom britskej luxusnej značky s karosériou z uhlíkových vlákien (z leteckého priemyslu) a aj z tohto dôvodu sa už Aston Martin nechal počuť, že Vanquish Volante váži len 9 kg. viac ako verzia coupé, čím môže dosiahnuť hranicu hmotnosti 1 845 kg.

Pri porovnaní s verziou kupé je možné vidieť určité dizajnové rozdiely v zadnej časti vozidla. Podľa značky sa ľahkej kapote zloží len za 14 sekúnd, čo z nej robí jeden z najrýchlejších kabrioletov na svete, keď čelí tejto úlohe.

Nový-Aston-Martin-Vanquish-Wheelwheel-Cabriolet 3

Pod kapotou tohto Aston Martin Vanquish Volante sa nachádza rovnaký nasávaný motor ako verzia kupé, 6,0-litrový V12 s výkonom 565 k a maximálnym krútiacim momentom 620 Nm. Všetka táto sila smeruje na zadné kolesá pod príkazmi šesťstupňovej automatickej prevodovky, rovnako ako vo verzii kupé.

Tento článok by sme nemohli dokončiť bez toho, aby sme vás informovali, že v tomto Vanquish Volante je možné dosiahnuť maximálnu rýchlosť 294 km/h. Ach! a zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá iba 4,1 sekundy.

Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 5
Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 7
Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 6
Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 9
Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 10
Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 8
Novo-Aston-Martin-Vanquish-Volante-Cabriolet 11
Novo-Aston-Martin-Vanquish-Volante-Cabriolet 13
Nový-Aston-Martin-Vanquish-Steering Wheel-Cabriolet 12

Text: Tiago Luis

Čítaj viac