Odhalovač. Žltý kruh na tomto modeli Ford Puma ST predpokladá hybridnú evolúciu

Anonim

THE Ford Puma ST ide o športovejší variant malého severoamerického SUV a napriek tomu, že je na trhu relatívne nedávno, evolúcia „horúceho SUV“ sa už pripravuje.

To je to, čo môžeme usúdiť z testovacieho prototypu „dobehnutého“ na Nürburgringu, ktorý napriek tomu, že nemá žiadnu kamufláž, má na zadnom okne odhaľujúcu žltú kruhovú nálepku.

Malá nálepka, ktorá nám hovorí, že sme v prítomnosti hybridného vozidla. Hybridné (ešte miernejšie mild-hybridné) a elektrické testovacie prototypy musia byť ako také externe označené, aby v prípade najhoršieho zásahu tímy vedeli, s akým typom vozidla majú do činenia.

Špionážne fotografie Ford Puma ST

Súčasný Ford Puma ST je vybavený rovnakou kinematickou reťazou ako Fiesta ST, teda 1,5 l trojvalcom s turbom, schopným dodať výkon 200 koní. Zostáva „čisto“ spaľovaním, bez akéhokoľvek druhu elektrifikácie spojenej s hnacím ústrojenstvom.

Tento testovací prototyp tak oznamuje, že sa dočkáme pridania elektrického komponentu do Pumy ST. Keď si uvedomíme, že nevidíme žiadne ďalšie nabíjacie porty, nemalo by ísť o plug-in hybrid, ale o bežný hybrid alebo mild-hybrid.

Stavíme sa, že ide o mild-hybridný systém, ktorý využíva rovnaký recept ako najmenší 1.0 EcoBoost. A so zavedením mild-hybridného systému sa špekuluje, že by to mohlo umožniť posilnenie 1.5 EcoBoost Pumy ST, ako sme videli v 1.0 EcoBoost, ktorý získal variant s výkonom 155 k.

Pripojenie WRC

Elektrifikácia, aj keď mierna, nielenže zníži pár gramov CO2 z emisií „horúceho SUV“, ale umožní americkej značke posilniť spojenie Pumy ST s WRC (World Rally Championship).

Špionážne fotografie Ford Puma ST

Pred niekoľkými mesiacmi sme videli, ako Ford prvýkrát ukázal Puma Rally1, svoju novú zbraň pre WRC, ktorá nahradí Fiestu. Stroj, ktorý už spĺňa nové pravidlá pre maximálnu kategóriu disciplíny (Rally1) pre rok 2022, kde budeme mať po prvýkrát hybridné rally autá súťažiť o prvenstvo vo WRC.

A ako lepšie posilniť puto medzi cestou a konkurenciou s elektrifikovanou Pumou ST?

Zatiaľ nie je možné zistiť, kedy bude tento Ford Puma ST Hybrid predstavený, ale s WRC 2022, ktoré sa začne v januári 2022, by nás neprekvapilo, že sa zhoduje s konečnou prezentáciou Puma Rally1.

Čítaj viac