Už vieme, koľko stojí nové Bentley Bentayga Hybrid

Anonim

Odhalené asi pred dvoma mesiacmi, Bentayga Hybrid sa začal dodávať prvým zákazníkom, čím odštartoval ambiciózny projekt elektrifikácie, prostredníctvom ktorého sa chce Bentley etablovať ako referencia v ponuke „modelov s udržateľnou mobilitou medzi luxusnými značkami“.

Plánom Bentley je teda mať do roku 2023 hybridný alebo elektrický variant všetkých svojich modelov. V roku 2025 plánuje britská značka uviesť na trh svoj prvý 100% elektrický model.

Hybridné čísla Bentayga

Elektrifikáciu Bentley zatiaľ tvorí Bentayga Hybrid, jej prvý plug-in hybrid, ktorý kombinuje elektromotor s maximálnym výkonom 94 kW (128 k) a krútiacim momentom 400 Nm do preplňovaného 3,0 l V6 s výkonom 340 k a 450 Nm.

Bentley Bentayga Hybrid
Esteticky je prakticky nemožné odlíšiť Bentaygu Hybrid od zvyšku Bentaygy.

„Spojenie úsilia“ dvoch motorov vedie k a maximálny kombinovaný výkon 449 koní a krútiaci moment 700 Nm . Tieto čísla umožňujú Bentayge Hybrid dosiahnuť 100 km/h za 5,5 s a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 254 km/h.

prihlásiť sa ku odberu noviniek

Bentayga Hybrid s tromi jazdnými režimami: EV Drive, Hybrid Mode a Hold Mode dokáže prejsť 39 km v čisto elektrickom režime (cyklus WLTP) na jedno nabitie má kombinované emisie CO2 len 79 g/km a kombinovanú spotrebu paliva 3,5 l/100 km.

Bentley Bentayga Hybrid
Spoznávate tú budovu tam vzadu? Portugalsko je opäť jednou z „pódií“ vybraných pre oficiálne fotografie nového modelu.

Kedy príde?

Napriek tomu, že sa už začalo dodávať prvým zákazníkom, príchod Bentaygy Hybrid na národný trh je naplánovaný až na budúci rok.

Bentley Bentayga Hybrid

Bentley odhaduje, že jeho prvý plug-in hybrid bude navrhnutý v Portugalsku od 185 164,69 eur táto hodnota však ešte nie je definitívna.

Čítaj viac