Nový imidž predpovedá najväčší Smart vôbec, SUV

Anonim

Smart odhalil ďalší oficiálny teaser prototypu elektrického SUV, ktorý bude predstavený v septembri na nemeckom autosalóne v Mníchove.

Obrázok zverejnil Gorden Wagener (na svojom instagramovom účte), riaditeľ dizajnu Daimler, a hoci toho veľa neukazuje, už teraz nám umožňuje vidieť, že tento návrh segmentu B bude obsahovať strechu s futuristickým vzorom, schému dvojfarebný exteriér a s logom Smart na C-stĺpiku.

Ak sa však spoľahneme na predchádzajúce náčrty, uvedomíme si, že toto SUV od Smartu — interne známe pod kódovým označením HX11 — bude mať nadrozmerné kolesá, strešné tyče a veľmi svalnatý imidž.

inteligentné SUV

Toto B-SUV s dĺžkou približne 4 metre bude najväčším Smartom všetkých čias a bude postavené na novej modulárnej platforme Geely SEA, ktorá sa v budúcnosti použije aj na modeloch Volvo.

Okrem toho to bude prvý Smart vyrobený v rámci spoločného podniku Mercedes-Benz/Geely a bude sa vyrábať v Číne, z čoho vyplynuli informácie, že tento model by mohol byť „animovaný“ elektromotorom umiestneným vzadu s počtom 272. k (200 kW) a napájaný lítium-iónovou batériou s kapacitou 70 kWh, ktorá umožní viac ako 500 km autonómie podľa čínskeho cyklu NEDC.

inteligentné SUV
V týchto náčrtoch je evidentný „rodinný vzduch“.

Nezabúdajte, že Mercedes-Benz bude zodpovedný len za dizajn tohto modelu, pričom vývoj (a výrobu, ako už bolo spomenuté vyššie) má na starosti čínske Geely.

Hoci debut tohto prototypu je naplánovaný na budúci september, v Nemecku sa komerčné uvedenie tohto SUV uskutoční až koncom roka 2022.

Čítaj viac