Oficiálne. Elektrický „hot hatch“ od Alpine bude Renault 5 s výkonom 217 k

Anonim

Alpine pripravuje tri nové modely, všetky elektrické: nástupcu A110, crossover kupé a kompaktný športový automobil (hot hatch). Ten druhý, ktorý bude odrazovým mostíkom k Alpine, bude vychádzať z budúceho elektrického Renaultu 5, no bude oveľa svalnatejší, a to ako vzhľadom, tak aj počtom.

Potvrdil to Gilles Le Borgne, viceprezident Groupe Renault, vo vyhlásení pre Auto Express, ktorý tiež „zverejnil“ prvé informácie týkajúce sa modelu, ktorý sa môže nazývať jednoducho, Alpská R5.

Podľa Le Borgne sa budúci športový automobil Alpine R5 pozrie na Mégane E-Tech Electric, ktorý je založený na platforme CMF-EV, jeho elektromotore, ktorý produkuje ekvivalent 217 k (160 kW).

Prototyp Renault 5
Prototyp Renault 5 predpokladá návrat Renaultu 5 v 100% elektrickom režime, ktorý je kľúčovým modelom pre plán „Renaulution“.

Budúci Renault 5 síce používa CMF-B EV (kompaktnejší variant CMF-EV), je tu priestor na osadenie väčšieho elektromotora Mégane E-Tech Electric, no využitie 60 kWh batérie je v r. pochybovať, že ho „živí“.

Isté je, že na rozdiel od toho, čo sme videli v iných elektrických návrhoch, bude táto Alpine R5 s pohonom predných kolies, ako to medzi hot hatchmi diktuje „tradícia“, a že môže byť schopná zrýchliť – podľa Le Borgne. — z 0 na 100 km/h za približne šesť sekúnd.

Le Borgne tiež poznamenal, že v porovnaní s bežným Renaultom 5 príde Alpine R5 so širšími rozchodmi, pre svalnatejší vzhľad a predvídateľne so špecifickým dynamickým nastavením pre ostrejšie ovládanie.

Nástupca A110 na ceste

Ďalším prekvapením Alpine na najbližšie roky je elektrický nástupca modelu A110, modelu, ktorý francúzska značka vyvíja spolu s Lotusom a ktorý by mal debutovať v špeciálnej platforme pre športové elektrické modely, na ktorej pracujú dve historické značky.

Alpine A110
Nástupca Alpine A110 bude elektrický a vyrobený v spolupráci s britským Lotusom.

Tretí, ako už bolo spomenuté vyššie, sa zdá byť krížením línií kupé. Obrysy okolo jeho mechaniky však stále zostávajú v „tajomstve bohov“, aj keď by sa logicky mal uchýliť k rovnakej špecializovanej platforme CMF EV, ktorá bude slúžiť ako základ pre budúci Mégane E-Tech Electric a Nissan Ariya. .

Kedy prísť?

Zatiaľ nevieme, ktorý z týchto troch modelov sa na trhu objaví ako prvý. Fakt, že Alpine R5 je zatiaľ najdetailnejším modelom francúzskej značky, však môže napovedať, že sa bude predávať ako prvý. Práve teraz sa debut Alpine na trhu so 100% elektrickou energiou uskutoční v roku 2024.

Poznámka: Odporúčaný obrázok v tomto článku je digitálny náčrt od umelca X-Tomi Design

Čítaj viac