Nissan GT-R a 370Z smerujú k elektrickej budúcnosti?

Anonim

Stále nie sú žiadne istoty, ale v budúcnosti dve športové autá Nissan by mohli byť elektrifikované . Ako uvádza Top Gear, plán elektrifikácie radu môže okrem modelov Qashqai, X-Trail a ďalších modelov značky zahŕňať aj športové autá 370Z a GT-R, ktoré sú na trhu už vyše desať rokov.

Podľa jedného z marketingových šéfov o nissan , Jean-Pierre Diernaz, športové autá môžu dokonca profitovať z procesu elektrifikácie . Diernaz povedal: „Nevidím elektrifikáciu a športové autá ako protichodné technológie. Mohlo by to byť dokonca naopak a športové autá môžu z elektrifikácie veľa profitovať.“

Podľa Jeana-Pierra Diernaza pre motor a batériu je jednoduchšie použiť na rôznych platformách než spaľovací motor, ktorý je oveľa zložitejší, čím uľahčuje vývoj nových modelov. Jedným z faktorov podporujúcich teóriu, že Nissan pripravuje elektrifikáciu týchto dvoch športových áut, je vstup značky do Formuly E.

Nissan 370Z Nismo

Zatiaľ je to... tajné

Napriek náznaku, že elektrifikácia športových modelov je niečo, čo Nissan víta, Jean-Pierre Diernaz odmietol ísť do toho, či by sa toto riešenie vzťahovalo na duo 370Z/GT-R, len uviedol, že dva modely zostanú verné svojej DNA . Výkonný riaditeľ Nissanu využil túto príležitosť a uviedol, že „šport je súčasťou toho, kým sme, takže tak či onak musí byť prítomný“ opúšťa myšlienku, že tieto dva modely budú mať nástupcov.

Prihláste sa na odber nášho newslettera tu

Napriek prepojeniu medzi Renault-Nissan a Mercedes-AMG Jean-Pierre Diernaz odmietol myšlienku, že budúce GT-R by Vplyv AMG s tým, že „GT-R je GT-R. Toto je Nissan musí pokračovať, konkrétne Nissan. Zostáva čakať, či bude dvojica športových áut elektrická, hybridná alebo zostane verná spaľovacím motorom.

Čítaj viac