Môžu byť syntetické palivá alternatívou k elektrickým? McLaren hovorí áno

Anonim

V rozhovore s Britmi v Autocar, McLaren COO Jens Ludmann prezradil, že značka verí, že Syntetické palivá môžu byť alternatívou k elektromobilom v „bitke“ o zníženie emisií CO2 (oxidu uhličitého).

Podľa Ludmanna „ak vezmeme do úvahy, že tieto (syntetické palivá) sa dajú vyrobiť pomocou solárnej energie, ľahko sa prepravujú a používajú (...), existujú potenciálne výhody z hľadiska emisií a praktickosti, ktoré by som rád preskúmal“.

COO McLarenu dodal: "Súčasné motory by potrebovali len menšie úpravy, takže by som bol rád, keby sa tejto technológii dostalo väčšej pozornosti médií."

McLaren GT

A tie elektrické?

Napriek tomu, že Ludmann verí v pridanú hodnotu syntetických palív z hľadiska emisií CO2 – jednou zo zložiek používaných pri ich výrobe je práve CO2 –, najmä ak do rovnice zahrnieme aj emisie spojené s výrobou batérií, Ludmann neverí že úplne nahrádzajú elektromobily.

prihlásiť sa ku odberu noviniek

COO McLarenu preto radšej upozorňuje: "Nehovorím to preto, aby som oddialil technológiu batérií, ale aby som vám pripomenul, že môžu existovať platné alternatívy, ktoré by sme mali zvážiť."

Napokon Jens Ludmann tiež uviedol: „Je stále ťažké zistiť, ako ďaleko sú syntetické palivá od výroby (...), keďže technológia batérií je dobre známa“.

Berúc toto do úvahy, Ludmann predstavil myšlienku: „Stále máme potenciál kombinovať syntetické palivá s hybridnými systémami, čo by umožnilo zníženie emisií.“

Teraz je v pláne McLarenu vyvinúť prototyp, ktorý využíva syntetické palivá, aby sme pochopili, nakoľko sú životaschopné a aké výhody môže táto technológia ponúknuť.

Zdroj: Autocar

Tím Razão Automóvel bude počas vypuknutia COVID-19 pokračovať online 24 hodín denne. Riaďte sa odporúčaniami Generálneho riaditeľstva zdravotníctva, vyhnite sa zbytočnému cestovaniu. Spoločne dokážeme prekonať túto náročnú fázu.

Čítaj viac