Renault predstavil nový elektrický Megane. Stále maskovaný, ale už s prvými špecifikáciami

Anonim

Renault, ktorý je už prítomný v segmentoch A a B so 100 % elektrickými návrhmi – Twingo E-Tech Electric a ZOE – sa pripravuje na rozšírenie svojej „elektrickej ofenzívy“ na segment C s novým Renault Mégane E-Tech Electric.

V očakávaní konceptu Mégane eVision pomaly objavujeme nový sériový Mégane E-Tech Electric (alias MéganE). Najprv to bol súbor ukážok a teraz je možné objaviť línie a objemy nového elektrického návrhu Renaultu (pokiaľ je to možné) prostredníctvom predprodukčných príkladov.

S maskovaním inšpirovaným logom Renault budú tieto predprodukčné príklady galského elektrického crossoveru (celkom 30) jazdiť na otvorenej ceste počas leta tímom inžinierov značky, aby dokončili vývoj modelu, ktorý je v súčasnosti prebieha. Spustenie výroby sa plánuje ešte v roku 2021 a spustenie v roku 2022.

Renault Mégane E-Tech Electric

čo už vieme

Nový Mégane E-Tech Electric je jedným zo siedmich 100% elektrických modelov, ktoré Renault plánuje uviesť na trh do roku 2025, a jedným zo siedmich návrhov v segmentoch C a D, ktoré má francúzska značka v úmysle uviesť na trh v rovnakom období. čas.

Nový crossover Renault založený na platforme CMF-EV (rovnakej ako jeho „bratranec“ Nissan Ariya) bude vybavený elektromotorom s výkonom 160 kW (218 k), teda hodnotou podobnou tej, ktorú predstavuje menej výkonný variant japonský crossover, s ktorým zdieľa platformu.

Renault Mégane E-Tech Electric

Renault Mégane E-Tech Electric

Napriek tomu by sme neboli prekvapení, keby nový Mégane E-Tech Electric prišiel s výkonnejšími verziami a dokonca s pohonom všetkých kolies, ako je Ariya. Na „kŕmenie“ elektromotora prichádza 60 kWh batéria, ktorá mu dáva dojazd až 450 km podľa náročného cyklu WLTP.

Renault Mégane E-Tech Electric vyrábaný vo francúzskom závode v Douai vo Francúzsku, z ktorého vychádzajú Espace, Scénic a Talisman, sa bude predávať spolu s „konvenčnými“ verziami francúzskeho kompaktu, ktorý sa pripojí k hatchbacku, sedanu ( Grand Coupe) a van.

Čítaj viac