Je to „Krídla čajky“? Nepozeraj, nepozeraj...

Anonim

Ikonický model Mercedes-Benz 300 SL Gullwing zároveň ide o jednu z najdrahších klasík nemeckej značky, ceny za „slušnú“ kópiu začínajú okolo milióna eur. Kópia, o ktorej sa dnes bavíme, však stojí „skromná suma“ 198-tisíc eur.

Ako je možné, že „Seagull Wings“ stoja tak málo?

Pravdepodobne sa teraz pýtate, prečo je táto klasika taká lacná. Dôvod tejto ceny je jednoduchý; je to? Tento 300 SL Gullwing má veľmi málo spoločného s klasikou, pretože je to prepracovaná replika založená na 2000 SLK 320.

Navonok je táto replika taká podobná pôvodnému modelu, že ju odlišuje len bližší pohľad, ktorý kopíruje nielen proporcie, ale aj najrozmanitejšie detaily. Vo vnútri a po otvorení dverí „čajkových krídel“ sa všetko odhalí – interiér je interiérom prvej generácie SLK.

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

klasika len vo forme

Najlepšie na úspešnej replike, ako je táto, je, že klasický vzhľad zdedený z pôvodného modelu je teraz spojený s nespočetnými komfortnými prvkami súčasnosti. V tomto prípade je tento „Seagull Wings“ dodávaný s airbagmi, ABS, klimatizáciou a trakčnou kontrolou, teda so všetkými „luxusmi“, o ktorých pôvodný model mohol len snívať.

Prihláste sa na odber nášho newslettera tu

ercedes-Benz 300 SL Gullwing

Interiér tejto repliky je úplne identický s interiérom SLK 320.

Už pod kapotou sa nachádza 3,2-litrový V6 spojený s päťstupňovou manuálnou prevodovkou a schopný dodať výkon 218 k prenášaných na zadné kolesá. S najazdenými iba 46 816 km je tento „300 SL Gullwing“ v predaji za 198 800 eur na nemeckej webovej stránke Car Special.

Čítaj viac