Jeden z troch McLaren Senna Can-Ams je na predaj na eBay

Anonim

Jedna z troch kópií McLarenu Senna Can-Am sa práve začala predávať s iba 44 míľami na počítadle kilometrov, čo je ekvivalent 70 km.

Tento Senna CA-AM, ohlásený dealerstvom Ferrari vo Fort Lauderdale, Florida, USA, je dostupný na eBay za 3,08 milióna dolárov (približne 2,59 milióna eur) a sľubuje, že nezostane bez povšimnutia, keďže ide o špeciálnu sériu, ktorú značka Woking nikdy oficiálne nepotvrdila. .

Na sledovanie troch kópií Senna Can-Am je potrebné obrátiť sa na niektorých predajcov McLaren, ktorí budú skutočne zodpovední za túto špeciálnu verziu Senna (prostredníctvom McLaren Special Operations), ktorej hlavným účelom bolo osláviť 50. výročie dominancie McLarenu v sezóne 1969 na šampionáte Can-Am, keď tím vyhral všetky preteky v kalendári.

Jeden z troch McLaren Senna Can-Ams je na predaj na eBay 10605_1

Tento variant Can-Am, opísaný ako najextrémnejšia a najextrémnejšia verzia Senna, je poháňaný rovnakým motorom V8, aký nájdeme v Senna GTR exkluzívne pre trate, ktoré už jazdíme.

To isté znamená, že tento biturbo blok s objemom 4,0 litra produkuje výkon 825 k – o 25 k viac ako „konvenčný“ Senna – a maximálny krútiaci moment 800 Nm.

McLaren Senna Can-Am

Na rozdiel od Senna GTR však tento McLaren Senna Can-Am nemá karosériu s rovnakými aerodynamickými vlastnosťami, ktorá zobrazuje „iba“ tradičnú farbu McLarenu „Papaya Orange“ a tiež kanadskú vlajku na predných blatníkoch. jazdci Denny Hulme a Bruce McLaren na oboch stranách.

McLaren Senna Can-Am

Táto konkrétna kópia má na rozdiel od ostatných dvoch „bratov“ aj ručne maľované logo 50. výročia sezóny Can-Am 1969, vďaka čomu je ešte exkluzívnejšia.

Preto nechýbajú argumenty, aby tento McLaren Senna Can-Am posunul niekoľko miliónov eur. Platnosť reklamy eBay vyprší tento utorok…

Čítaj viac