Bugatti takto testuje svoje titánové brzdové strmene

Anonim

Potom, čo sme už hovorili o prvé titánové brzdové strmene vyrobené pomocou 3D tlače , ktoré vytvorilo Bugatti, je čas ukázať vám, ako ich testuje značka Volkswagen Group.

Aby sa zabezpečilo, že strmene bude možné namontovať na ich hyperšporty — Chiron a Divo — Bugatti ich inštaluje na skúšobnú stolicu, kde sú vystavené niekoľkým simulovaným brzdeniam.

Toľko, že v určitom momente disky nielen žiaria, ale dokonca iskria. Mohol som… brzdenie simuluje zastavenia od 375 km/h, čo spôsobí zvýšenie teploty kotúča nad 1000°C(!).

Napriek násilnostiam testu sa zdá, že titánové brzdové strmene ho obstáli na výbornú.

O 40% ľahšie strmene

Brzdový strmeň Bugatti
Tlač každej pinzety trvá 45 hodín.

Tieto brzdové strmene, vyrobené z titánovej zliatiny (používanej v leteckom priemysle), ponúkajú pevnosť v ťahu 1250 N/mm2 čo zodpovedá použitej sile približne 125 kg na milimeter bez rozbitia použitej zliatiny.

Tieto pinzety s dĺžkou 41 cm, šírkou 21 cm a výškou 13,6 cm sú najväčším funkčným titánovým komponentom vyrobeným pomocou 3D tlače alebo aditívnej výroby. Napriek rozmerom vďaka použitiu titánovej zliatiny vážia tieto svorky iba 2,9 kg oproti 4,9 kg rovnakého hliníkového dielu, čo predstavuje zníženie o 40 %.

Čítaj viac