Bude také Volvo XC60 Polestar?

Anonim

Volvo XC60 bolo jednou z hviezd ženevského autosalónu. Ešte čerstvo po tejto prezentácii sa už začalo špekulovať o športovej verzii z rúk Polestaru.

X-Tomi Design opäť predbehol značky, tentoraz nám predstavil hypotetický model XC60 Polestar. Aj keď Volvo nič nenasvedčuje tomu, že XC60 dostane verziu Polestar.

Pripomíname, že Volvo XC60 je nielen najpredávanejším modelom značky, ale je aj lídrom v tomto segmente SUV. Špicatá verzia švédskeho SUV by bola vynikajúcim pólom príťažlivosti. Stále neexistuje žiadne oficiálne potvrdenie, ale vieme, že Polestar, ktorý Volvo získalo v roku 2015, pracuje na niektorých modeloch. Ako prvé sa objavia modely S90 a V90 Polestar v roku 2018.

Aby sa odlíšil od svojich konkurentov, najmä RS, M a AMG, môže Polestar staviť na hybridné motory. Neexistujú žiadne konkrétne údaje, ale Polestar už oznámil, že pracuje na optimalizácii hybridného systému verzií T8 od Volva.

SÚVISIACE: Tu je nové Volvo XC60. Švédska kráska.

V prípade nového XC60 T8 kombinácia 2,0-litrových štvorvalcov s turbom a kompresorom s elektromotorom zaručuje výkon viac ako 400 koní a krútiaci moment 640 Nm. Hodnoty, ktoré už umožňujú zaujímavé čísla ako 0-100 km/h len za 5,3 sekundy.

Sledujte Razão Automóvel na Instagrame a Twitteri

Čítaj viac