Maybach sa vracia ako luxusnejší Mercedes triedy S

Anonim

Koncom tohto mesiaca, počas autosalónu v Los Angeles, Mercedes predstaví nový Mercedes-Maybach Triedy S. Ide o návrat mena Maybach na trh, po zatvorení hviezdnej podznačky v roku 2013.

Pre tých, ktorí si nepamätajú, Maybach bol – nie tak dávno… – maximálnym predstaviteľom luxusu pre nemeckú značku, no výsledky zaostali za očakávaniami, čo viedlo k dočasnému prerušeniu výroby.

Značka sa teraz objavuje v rôznych formách a stáva sa podznačkou v rámci radu Mercedes – takmer ako úroveň výbavy. Prvým modelom, ktorý ťaží z tohto znovuzrodeného Maybachu, je Mercedes Triedy S. Mercedes-Maybach Triedy S dostane iný interiér, naplnený technikou, drevom a sedadlami čalúnenými tou najkvalitnejšou kožou. Cieľom je spojiť to najlepšie z Mercedesu s exkluzivitou Maybachu, inými slovami, to najlepšie z oboch svetov.

Maybach sa vracia ako luxusnejší Mercedes triedy S 17194_1

Skratka Maybach teda otvorí dvere do sveta individualizácie a umožní šťastlivcom vybrať si všetky detaily. Vďaka tomu bude každý Mercedes-Maybach jedinečným vozidlom vďaka rozsiahlemu zoznamu možných kombinácií.

Trieda S však nebude jediná, ktorá ponesie meno Maybach. Aj keď bez väčších detailov vieme, že v blízkej budúcnosti sa Mercedes GL stane exkluzívnejším modelom, možno aj nesúcim meno Maybach.

Nateraz môžeme povedať, že nový Mercedes-Maybach S600 ponesie mohutný motor V12 s výkonom 530 koní a mimoriadnym krútiacim momentom 830 Nm, ktorý katapultuje túto „T0“ z 0 na 100 km/h len za 4,6 sekundy. Stále sú ceny a dátum predaja.

Sledujte Razão Automóvel na Instagrame a Twitteri

Čítaj viac