Ermini Seiottosei: Le toe foʻi mai o tu ma aga a Italia

Anonim

Ermini, o se faʻailoga faʻasolopito, toetoe a galo i le taimi, ua toe foʻi mai ma o le Geneva Motor Show o le tama atua filifilia mo le tuʻuina atu o le Ermini Seiottosei, o le taʻaloga taʻaloga fou o se ituaiga e tumu i tu ma aga.

O tausaga auro o le 40 ma le 50 o tausaga ua leva. I lena taimi, sa i ai ni "faleaoga" laiti na faʻapotopotoina le savoir faire sili ona lelei pe a oʻo mai i le gaosiga o taʻaloga taʻavale laiti, tumu i uiga, pe mo le matagofie o latou laina poʻo o latou fatu faʻainisinia, e na o Italia na iloa le auala e fai ai. .

O le tala a Ermini o loʻo faʻaalia ai lena mea. O lona foafoa o Pasquale Ermini, mai Florence, na faʻamaeʻaina ana suʻesuʻega faʻapitoa o se inisinia i le 1927, ma e pei o le tele o isi, e aunoa ma le tupe e amata ai lana lava faleoloa, e tatau ona ia suʻe se galuega ma, sili atu i mea uma, poto masani i isi fale.

Pasquale Ermini, e lauiloa foi o Pasquino.
Pasquale Ermini, e lauiloa foi o Pasquino.

I le tausaga lava lea na maeʻa ai ana aʻoga o se inisinia, na maua ai e Pasquale se galuega faataitai i le "Scuderia" o Emilio Materassi, o se inisinia ma se pailate mai le 1920. Faʻailoga Italia i le 1928, ina ua maeʻa se faʻalavelave faʻafuaseʻi i Monza.

Na faamalosia Ermini e maua atili le poto masani i le lalolagi o taʻaloga taʻavale ma e leʻi umi mulimuli ane, o le a ia galulue faʻatasi ma isi fale taʻutaʻua e pei o Alfa Romeo ma Fiat.

I le 1932, na iu lava ina mafai e Ermini ona faʻataunuʻuina lana faʻaaliga ma fausia lana faleoloa masini. O le Ermini brand na fanau mai i le lalolagi e tumu i le gafatia, faatasi ai ma aʻoaʻoga uma na maua e Pasquale i le tele o tausaga o se inisinia.

Ermini's Scuderia
Ermini's Scuderia

Pasquale Ermini o le a manuia i ana taʻavale i le tauvaga, ae naʻo le 1952 o le Ermini brand o le a i luga, e feagai ma faʻailoga e pei o Maserati ma Porsche, i taʻaloga tauvaga taʻavale a Targa Florio ma Mille Miglia .

Ae ui i lea, na amata ona paʻu Ermini i le 1958, ae na tausia le tausiga o ana taavale seia oʻo i le 1962, ina ua tapunia ona faitotoʻa e aunoa ma se toe faʻaleleia.

52 tausaga mulimuli ane, na manaʻo le tala faʻasolopito e toe faʻafoʻi lenei tulaga ma, e pei o isi tala faʻasolopito o le taimi, ua toe foʻi mai Ermini i le 2014. Faʻatasi ai ma se lisi fou o le ola mo le pisinisi taʻavale, faʻaalia i le tulaga maualuga i le 2014 Geneva Motor Show ma o lana faʻataʻitaʻiga fou: le Ermini Seiottosei.

06-ermini-seiottosei-geneva-1

O le Ermini Seiottosei e leai se mea e sili atu, e leai se mea e itiiti ifo nai lo le "Barchetta Spider", faʻatasi ai ma se uʻamea uʻamea ma se alumini ma carbon fiber bodywork.

Faatasi ai ma le faʻamaufaʻailoga mamanu a le au muamua a Italia F1 na faavaeina i le 1965 ma taʻutaʻua mo le tauva i le 80s, Osella Engineering o le matafaioi autu lea mo le toe fanauina o le Ermini brand. O le mamanu a Ermini Seiottosei na tusia e Giulio Cappellini, o se tasi o tusiata sili Italia.

E mulimulitaia e Ermini Seiottosei uluai tusi taai a le ituaiga, o se fua e tuʻufaʻatasia ai le mamafa maualalo e mafai ma se afi laʻititi ae malosi. O le fua e le maua fua, pe le o le igoa o le Ermini Seiottosei fou, o le conjugation o numera i le Italia o le 686, o lona mamafa i le kg.

E 686kg le mamafa, i totonu o se ta'avale e sau sa'o mai le tauvaga, o se faiga fa'ata'ita'i "push rod" ma se fa'asologa fa'asolosolo 6-saosaoa. O le fatu o Ermini Seiottosei atonu e le o se maliega, ona o ia e sau mai Farani, o se atunuu na luʻitauina le au Italia i le vaitau 10 ma le 20 o le 20th seneturi, mo faamaumauga o le saoasaoa o fanua.

13-ermini-seiottosei-geneva-1

Ae o le tauva, Osella, na alu atu i le Renault Mégane RS F4RT poloka, le 2.0 turbo poloka, na filifilia e faʻafiafia ai le tamaʻi Ermini Seiottosei, ae aua neʻi faʻasesēina ona o le manatu o Osella o solofanua e 265 o ni tau e le fetaui ma le Ermini. taavale.

O le mafuaaga lena na siitia ai le malosi o le poloka 2.0l i le 300 horsepower, e lava e faʻafefe ai le Ermini Seiottosei i le 100km / h i lalo ifo o le 3.5s, ma le saoasaoa maualuga o le 270km / h. Ina ia faatumauina le toafilemu i luga o le Ermini Seiottosei, na tuuina atu e Brembo le faiga taofi ma o le OZ Racing e nafa ma uili matagofie 17-inisi, faʻapipiʻi i paʻu Toyo R888 fua 215 / 45R17 i luma ma 245 / 40R17 i le axle tua.

Ermini Seiottosei: Le toe foʻi mai o tu ma aga a Italia 26659_5

Faitau atili