E fa'afefea ona fa'atatauina le malosi tu'ufa'atasi o ta'avale hybrid?

Anonim

Ua uma ona "tuuaia" i matou i le naʻo le tusitusi e uiga i faʻataʻitaʻiga hybrid ma SUV, ae o le a le mea moni o le mea moni ia o taavale i aso nei, o loʻo faʻaalia i vaega uma, mai SUV i taavale a le aiga, mai SUV i taavale taʻavale.

Faatasi ai ma lenei faʻateleina o faʻataʻitaʻiga hybrid, e toʻatele le au faitau na fesili mai ia i matou pe aisea o le malosi tu'ufa'atasi o afi o se ta'avale fa'afefiloi ( afi afi + afi eletise) o nisi taimi e itiiti ifo nai lo le aofa'i o le malosi maualuga o iunite mana ta'itasi. . E moni lava o se fesili lelei, ma o le a matou faʻamatalaina ...

E faigofie: E ui lava e mafai ona taʻavale afi e lua i le taimi e tasi, o tumutumu i le malosi ma le torque o nei afi e lua e tutupu i revs eseese.

Fa'aaogaina o se fa'ata'ita'iga lata mai:

O le Hyundai Ioniq Hybrid o loʻo i ai se afi afi afi 1.6 GDI ma le malosi maualuga o le 108 hp i le 5700 rpm, ma se afi eletise ma le malosi maualuga o le 44 hp i le 2500 rpm. O le malosi tuʻufaʻatasia o ia mea uma e lua, e le o le 152 hp (108 + 44), e pei ona e mafaufau i ai, ae nai lo. 141 hp

Aisea?

Aua a oʻo atu le afi afi i le 5700 rpm, ua leva ona leiloa le afi eletise.

E le o se tulafono lenei, peitaʻi, ona e iai tuusaunoaga. O se faʻataʻitaʻiga o lenei tulaga o le BMW i8. A o atinaʻe se taʻavale mo le faʻatinoga, na taumafai le Bavarian brand e faʻaogaina le tele o iunite eletise e oʻo atu i le malosi maualuga i le taimi e tasi. O le mea lea, o le malosi atoa o le 365 hp - o le taunuuga o le aofaʻi o le maualuga maualuga o le afi afi (234 hp) ma le afi eletise (131 hp). Faigofie, a ea?

O le taunuuga e masani lava o le malosi tu'ufa'atasi aupito maualuga e mafai e afi uma e lua ona ausia i le taimi e tasi i le tumutumu. Ua faamalamalamaina?

Na e mauaina lenei fa'amatalaga manaia? Fa'asoa nei - Mafua'aga Ta'avale fa'alagolago i manatu e fa'aauau pea ona ofoina atu ia te oe mea lelei. Ma afai e te fia iloa atili e uiga i tekinolosi taʻavale, e mafai ona e mauaina nisi tala iinei.

Faitau atili