Peugeot fou 208. Ua matou va'ai latalata i ai, mea uma e tatau ona e iloa

Anonim

E le masalomia o le tala sili ona tele o le tupulaga lona lua o le Peugeot 208 , Le tupuaga lata mai o le iconic 205, o le i ai lea i le laina, saʻo mai le faʻalauiloaina, o le 100% eletise eletise, le e-208.

Fa'aaogaina o se fa'asologa o le CMP platform, le e-CMP, mo ta'avale eletise, le Peugeot e-208 o loʻo i ai se afi o le 136 hp (100 kW) ma le 260 Nm, faʻasalalau se 0-100 km / h faʻavavevave i 8.1s.

O le 50 kWh batini o loʻo i ai le 220 l o le voluma, o loʻo tuʻuina i lalo o nofoa pito i tua ma luma ma mamafa 340 kg, e tusa ai ma faʻamaumauga a le faʻailoga, e saofagā i le tufatufaina lelei o le mamafa ma e aunoa ma le faʻaogaina o avanoa i totonu o le ogalaau. O le maa o loʻo faʻamalieina le vai ma faʻamaonia mo le valu tausaga poʻo le 160,000 km e alu i luga ole 70%.

Peugeot e-208
Peugeot e-208

O le tuto'atasi i le taamilosaga WLTP e 340 kilomita (450 km, i le NEDC muamua). E tusa ai ma taimi e toe faʻaleleia ai, e tolu mea eseese e faʻasalalau, e faʻatatau i le ituaiga o uta: i totonu o le fale, o le totogi atoa e 16 itula, i le 11 kW Wallbox e manaʻomia le 5 itula ma le 15 itula, ae afai e 7.4 kW, e 8 itula. Mulimuli ane, i luga o le 100 kW o loʻo faʻapipiʻiina (lea e le tele ...) e naʻo le 30 minute e oʻo ai i le 80% tau.

auala aveta'avale EV

O loo i ai tolu auala avetaavale i le filifiliga a le avetaavale : Eco, e fa'ateleina le tele, masani, ma Ta'aloga, lea e fa'amuamua le fa'atinoga ma o le faiga lea e te maua ai le saoasaoa sili mai le 0-100 km/h.

Peugeot e-208

Peugeot e-208 ola

E le gata i lea, e iai foi lua tulaga o le toe fa'afouina e tatau i le avetaavale ona filifili e tusa ai ma tulaga o le avetaavale: o se tulaga feololo e maua ai se lagona taofi e tutusa ma le taofi afi o se taavale ma se afi vevela, pe a faʻaitiitia. Ma o se faiga fa'aopoopo, lea e sili atu ona lokaina le ta'avale pe a e tu'u ese lou vae mai le fa'avavevave ma fa'ataga na'o le ta'avale i le pedal sa'o, e aunoa ma le fa'aogaina o le taofi.

Fai mai Peugeot o le e-208 o loʻo i ai le mafanafana sili ona lelei ile maketi e ala i le fa'aofiina o se afi 5 kW, pamu vevela, nofoa fa'avevela, uma e aunoa ma le fa'afefeina o le tuto'atasi maa. O le faiga e mafai ai ona faʻamafanafanaina le maa aʻo faʻapipiʻiina, e faʻamalieina ai lona faʻagaioiga i tulaga malulu tele, ma le tau o loʻo faʻapipiʻiina mamao e ala i se telefoni feaveaʻi.

auaunaga lagolago

I le iloaina o le suiga o le malosi e le o se tulaga faigofie, Peugeot e ofoina atu e-208 avetaʻavale se seti o fesoasoani e pei o Easy-Charge, lea e maua ai fofo mo le faʻapipiʻiina o Pusa Pusa i le fale poʻo le fale faigaluega, e aofia ai se auaunaga faʻataʻitaʻiga o le fausaga eletise o loʻo maua i luga o le saite. .

Peugeot e-208

Peugeot e-208

E ala i le kamupani Free2Move (e umia e le PSA) o le ai ai se pasese mo le avanoa i le sili atu i le 85,000 nofoaga faʻasalalau lautele i Europa. O lenei auaunaga e aofia ai foi le nofoaga o nofoaga e sili ona faigofie, e tusa ai ma le mamao, faʻatonuina le saoasaoa ma le tau, e fesoʻotaʻi uma i le faʻaogaina o le taʻavale.

Easy-Mobility e mafai ai ona e fuafuaina ni malaga umi e ala i auaunaga Free2Move, faatasi ai ma se talosaga mo auala sili ona lelei, mafaufau i le tutoʻatasi ma le nofoaga o nofoaga toe faʻaleleia. O lenei 'au'aunaga e aofia ai fo'i ma se kata mo le mauaina o se lisi o ta'avale ma fautuaga aveta'avale e fa'amalieina ai le tuto'atasi.

Ma le mea mulimuli, ina ia faʻaitiitia le popole i le faʻaaogaina o se taavale eletise, o se masini komepiuta, fesoasoani i luga o le auala ma se tusi pasi gafatia e faʻafaigofie ai le toe faʻatau atu o le e-208.

o foliga fou o le leona

E te le tau matua ma'ai e va'ai po'o fea na maua ai e le 208 fou le musumusuga mo lona sitaili: o moli tu'usa'o ma le pa'u si'usi'u uliuli o lo'o fa'apipi'i i moli si'usi'u o saini masani a le 3008/5008 ma le 508 o lo'o feavea'i i le 208 fou. .

Peugeot 208

Mai le faʻataʻitaʻiga muamua o le tipi o le pou pito i tua, pe a vaʻai i faʻamatalaga. Suia fua ona o le suiga mai le tulaga muamua F1 i le fou CMP o lea e mafai ai. O se faʻasalalauga faʻapitoa, lea o le a faʻaaogaina le B-vaega ma nisi C-vaega faʻataʻitaʻiga i le PSA, faʻapipiʻi le EMP2 platform, lea o le a faʻaauau pea ona tautua i le C ma le D-segment models.

Pe a faatusatusa i le 208 talu ai, o le augatupulaga fou e umi, lautele ma maualalo , ae e leʻi faʻaalia e Peugeot le millimita. Ae na'o oe e tatau ona e i tafatafa o le 208 fou e va'ai i lona tulaga e sili atu ona "tautau" i le eleele, lea e aoga tele.

O le mamanu o lamepa ma moli i tua, e musuia e tipi na faia e le matiu o le leona, e matua faʻamalosi ma faʻaeseese. I luga o le auala, e leai se tasi e fenumiai le 208 ma soʻo se isi B-vaega SUV.

Peugeot 208 GT Line

Peugeot 208 GT Line

CMP ma e-CMP

O le CMP (Common Modular Platform) e 30 kilokalama mama ma ua fa'aleleia atili le aerodynamics, fa'atasi ai ma le pito i lalo ma le fa'aeletoroni-tatala i luma o le ea. Sa fa'atinoina fo'i galuega e fa'aitiitia ai fe'ese'esea'iga i le fa'amalolo ma le ta'avale pa'u.

Peugeot e-208

Ona i ai lea o se faʻataʻitaʻiga lautele o afi ma faʻasalalauga, e taʻua o le faʻaitiitia o feteʻenaʻiga i totonu ma le faʻaititia o le tele o nisi vaega, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tufatufaina o le mamafa i le va o axles e lua.

Ole fesuiaiga ole e-CMP, faʻaaogaina mo le eletise eletise e-208, ma le DS 3 Crossback E-tense fou, lea o le a muamua i le maketi. Na taula'i fa'apitoa le Peugeot i le fa'aitiitia o le pisapisao i totonu o le vaega o pasese fa'apea fo'i ma le ofo atu o faiga fesoasoani fa'aeletoroni e sili atu nai lo le fa'ata'ita'iga o lo'o iai nei.

I totonu, o le siʻitia o tulaga lelei o meafaitino ma se faʻamatalaga fou o le i-Cockpit o mea malolosi ia , e aotele ai le alualu i luma o lenei augatupulaga lona lua o le 208.

O afi o loʻo maua e fetaui ma tulaga EURO6d mo penisini ma le EURO6d-Temp standard mo tiso, ma e lauiloa: 1.2 tolu-silinder afi ma 75, 100 ma 130 hp eseese, i penisini ma le tasi 1.5 Diesel BlueHDI i le 100 hp. E le masani i le vaega o le filifiliga o le valu-saosaoa otometi feaveai , i totonu o afi penisini sili ona malosi e lua. O le tasi e itiiti le malosi o loʻo i ai se pusa e lima ae o isi o loʻo i ai se pusa tusi e ono.

Fa'asoa i la matou Youtube channel

Se'i tatou o'o i le auiliiliga

O loʻo i ai se manaʻoga manino e toe faʻaleleia le 208 fou e sili atu le maualuga i le vaega, ma tau o loʻo faʻamoemoe e siʻitia e tusa ai ma mea tau tekonolosi ma masini. O loʻo faʻaalia lea i le sitaili fou, lea e faʻaogaina ai faʻamatalaga e faʻamalamalama ai le foliga mulimuli, e pei o le faʻaogaina o pou pito i luma o le taualuga, e mafai ai ona maua se ata ma se pulou umi.

Peugeot 208 GT Line

Peugeot 208 GT Line

O le fa'aoga sa'o o le fa'amalama lona tolu i le itu fa'atasi ma le fa'ailoga uili e fesoasoani fo'i i se fa'amatalaga fa'apitoa masani. I le GT Line, GT fa'apea fo'i i le e-208 versions, o puipui palapala o lo'o i ai se fa'ailoga lanu uliuli e fa'ateleina ai le va'aiga o le tele o uili, lea e o'o atu i le 17″. E fa'aogaina e uili se sone ogatotonu e fa'aleleia ai le aerodynamics ma fa'aitiitia ai le mamafa o le 0.9 kilokalama i le uili.

ea aiga fou

O le mudguards mudguards e maua ai e le 208 se foliga sili atu ona malosi, aemaise lava mai le pito i luma, o loʻo tu mai ai le grille, faʻapipiʻi e moli faʻatasi ma laina laina e tolu i le Full-LED i luga o faʻaoga sili atu. E pei o le 508, o le igoa 208 ua i ai nei i le pito i luma o le pulou, i le emo o le mata i le taimi ua tuanaʻi.

A leai, o le pito i tua atonu o loʻo i ai se puller puller vaneina ma se chrome exhaust tailpipe, o se tasi o nai faʻamatalaga pito i fafo e faʻaoga ai lenei faʻauma. O le "oso" mo le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei e tele, faʻafetaui le mamanu ma le 508 ma le 3008/5008 lata mai.

Peugeot 208 GT Line

Peugeot 208 GT Line

O le 2008 - o se faʻaaliga faʻatulagaina mulimuli ane i lenei tausaga -, lea o le a faʻasoa tele i lenei 208 fou, o le a sosoo ai ma le mauaina o lenei faʻafouga faʻapitoa ona oʻo lea i le taimi o le 308.

sili atu ona lelei totonu

O le 208 fou o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina le fofo umi o mea faigaluega, lea e tatau ona faitau i luga o le uili uili laʻititi laʻititi. Ae o lea ua faafaigofieina le galuega i le faʻaofiina o le foeuli e tutusa ma le 508 ma le 3008/5008, faʻatasi ai ma le pito i luga.

Peugeot 208 GT Line

Peugeot 208 GT Line

O le mea faigaluega laulau na avea ma numera ma faʻatasi ai ma se aafiaga tolu-dimensional lea e tuʻu ai faʻamatalaga latalata pe mamao ese mai mata, e faʻatatau i lona taua poʻo le faanatinati, faʻavaveina le tali a le avetaavale i le afa sekone.

I luga o le faʻamafanafanaga, o loʻo i ai se paʻi paʻi fou e mafai ona 5″, 7″ poʻo 10″, e tusa ai ma le tulaga o meafaigaluega, ma, lalo ifo, se laina o faʻamau mo le faʻaogaina o galuega e masani ona faʻaaogaina.

Peugeot e-208
Peugeot e-208 meafaifaaili laupapa

Ua i ai se alualu i luma taua i le tulaga lelei o mea vaivai o loʻo faʻaaogaina i le dashboard, faitotoʻa ma faʻamafanafanaga, ma e oʻo lava i faʻaoga carbon-effect. O nofoa e fou foi ma, o le mea sili pe a tu le taavale, na foliga mai na sili atu le mafanafana ma le lagolago mo le tino.

O le tulaga aveta'avale ma le uili la'ititi ma le laulau meafaifa'aili umi na fiafia i ai le tele o tagata fa'atau ma e foliga mai e sili atu le fa'alogoina, ma lava le fetuunaiga ma le va'aia lelei i luma.

Peugeot 208

I nofoa pito i tua ua faia se taumafaiga e fau se avanoa lautele e ave ai ni tagata matutua se toatolu, ae o le tulaga e iai ona tapulaa, ioe. O le potu vae e lelei ma le maualuga e talia, ae o le ulu i totonu ma fafo e le faigofie tele. I le vaʻaia, o le atopaʻu e iai le gafatia e tutusa ma le taimi nei, o faʻamaumauga mulimuli e leʻi faʻaalia.

O vaega e teu ai na faʻaleleia ma faʻalauteleina, amata mai i taga o le faitotoa, o se pito sili atu le tele o lima pito i luma ma se tapuni ma se fata i luma o le pusa o le pusa. O loʻo i ai foʻi se vaega ma se tapuni e tuʻu ai le telefoni i luga o le faʻaogaina o le tau. I nisi fa'aliliuga ole taofi lima ole eletise.

Peugeot 208

Muamua: valu-saosaoa fa'asalalau otometi.

sili atu tupe totogi

O le 208 fou foi e tulaʻi mai i le faʻatulagaina e ala i le fausaga o le laina, vaevaeina i vaega e lima o meafaigaluega: Avanoa, Active, Allure, GT Line ma GT.

O fa'asologa mulimuli e lua e iai fa'amatalaga e pei o moli ulu-LED atoa , puipui palapala e iila iila lanu uliuli, mea e faaaoga foi i faavaa o faamalama itu, ma uili 17”. I totonu, o nei fa'aliliuga e lua o lo'o iai fo'i fa'amatalaga fa'apitoa, e pei o le ufiufi o le taualuga uliuli, valu lanu ambient, nofoa ta'aloga ma pedals fa'atasi ai ma ufi alumini.

I le tulaga o le GT-level e-208, e aofia ai foʻi nofoa i se faʻafefiloi o Alcantara ma ie faʻatasi ma le 3D aafiaga, faʻapea foʻi ma uili 17 ma faʻaoga faʻapitoa.

Tele "tekinolosi"

O le 208 fou e tele mea e tupu i totonu o mea e fesoʻotaʻi ma fesoasoani avetaʻavale eletise e amata ile a fou fetuutuunai cruise pulea ma taofi & alu galuega , faʻatasi ai ma fetuunaiga mamao mo le taʻavale i luma. Afai o le taofi & alu e taofi le taavale mo le tolu sekone, e otometi lava ona amata le afi, a le o lea e tatau i le avetaavale ona tap le saosaoa poʻo se tasi o pou faʻamau. E mo fa'aliliuga fa'atasi ma fa'asalalauga otometi. Fa'atasi ai ma le fa'atonuga o le tusi, afai e tatau ona alu ifo le faiga mai le 30 km/h, o le fa'atonuga o le va'a e alu i le taofi ma e tatau i le aveta'avale ona tu'u le ta'avale.

O isi galuega o lo'o avanoa o le fa'atotonugalemu o le laina, fesoasoani e paka ai ta'avale fa'atasi ai ma le fa'atonutonuina o ta'avale, ta'avale ma taofi (na'o le fa'aogaina otometi) ma le fa'asologa fou o taofi fa'afuase'i. O lenei fa'asologa o lo'o maua ai le tagata savali ma le ti'eti'e uila , ao ma po ma tamoe i le va o le 5 ma le 140 km/h.

Peugeot 208

Fa'asa'oga o le alu ese atu i luga ole 65 km / h, mata'ituina le vaivai o le aveta'avale, otometi fa'alava maualuga, iloa o fa'ailoga o ta'avale ma tapulaa saoasaoa ma mata'itū tauaso i luga ole 12 km/h o lo'o avanoa fo'i, e fa'atatau i le tulaga o meafaigaluega.

Ae mo le fesoʻotaʻiga, o le 208 e aofia ai faʻataʻitaʻiga telefoni, faʻatonuga faʻapipiʻi, fa USB sockets ma le Tom Tom navigation system faʻatasi ai ma faʻamatalaga tau fefaʻatauaiga. Se lisi atoatoa mo le vaega "B".

O afea e taunuu ai?

O le Peugeot 208 fou o le a faʻatau atu aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o lenei tausaga ma o le a avea ma se tasi o fetu o le Geneva Motor Show, lea e tatalaina i le aso 5 o Mati. O le a mafai ona oka se tasi i luga ole laiga i luga ole laiga ole Peugeot ma e oo lava i se totogi maualalo e faʻamautinoa ai se tasi o nofoaga muamua ile laina pe a amata tiliva.

Peugeot 208

Peugeot e matua mautinoa i le 208 fou ma e foliga mai e iai mafuaaga mo lena mea. O loʻo tumau pea le vaʻaia pe faʻafefea le malosi o le a i ai, ae masani lava o se vaega lea e leai ni faʻafitauli tetele a Farani.

O le tala sili o la tatou faʻailoga o le faʻaauau pea ona agai i luma ma le toʻa ma le talitonuga. O le feʻau matou te faʻailoa atu ia matou tagata faʻatau e faigofie: filifili le maualuga o meafaigaluega ma le ituaiga afi ma fiafia!

Jean-Philippe Imparato, Pule Sili o Peugeot

Faitau atili