Ua mafai nei ona feoa'i ta'avale tauvaga fa'asolopito i luga o auala lautele

Anonim

O le fua ua leva ona talosagaina e le FPAK ma e le kamupani faʻamaonia ma o lenei, faʻafetai i se faʻaiʻuga na lomia i le Diário da República ua mafai nei ona fa'aoga fa'aletulafono ta'avale fa'atauvaga i luga o auala lautele.

O le mea moni, o le mea na faia e le Deliberation n.º 1144/2020 o le faʻalauteleina lea i taʻavale tauvaga faʻasolopito se pulega ua uma ona faʻaogaina i faʻataʻitaʻiga tauvaga o loʻo iai nei.

A uma mea uma, e le o se mea e masani ai mo mea na tutupu e pei o le Rally de Portugal e sopoia e le tasi le isi i luga o le auala i taimi o fesoʻotaʻiga ma taʻavale o loʻo tuuga i taamilosaga agavaa. I le taimi nei, mai le taimi nei, o tagata masani e faʻatatau i suiga ina ia mafai ai ona tauva (e pei o le faʻapipiʻiina o faiga malupuipuia e pei o taʻavale poʻo nofoa tauvaga) e mafai ona faia tutusa.

Peugeot 208 R4
E oo mai i le taimi nei na o taʻavale tuuga faʻaonaponei e mafai ona faʻaaogaina faaletulafono i luga o auala lautele.

O le a le tala a le tulafono?

Ina ia leai se masalosalo e uiga i lenei suiga, matou te tuʻuina atu ia te oe le tusiga o le Deliberation n.º 1144/2020 lomia i le aso i le Diário da República:

"Otootoga: Faʻatagaina suiga o taʻavale faʻasolopito e faʻafetaui i tauvaga taʻaloga na faʻatuina i le iloiloga a le IMT, IP.

E ala i le Tulafono Numera 59/2020, o le 17 Aokuso, lea na teuteuina ai le Tulafono Numera 180/2014, o le 24 Tesema, o le pulega faaletulafono mo le faʻatagaina, faʻatagaina o le resitalaina, suiga o uiga na faʻalauteleina ma asiasiga o taavale, mopeds. , uila afi, uila vilivae ma quadricycles o lo'o auai i tauvaga ta'aloga, mo le fa'amoemoe e ta'amilo i luga o auala lautele, i ta'avale iloga o lo'o auai i tauvaga ta'aloga.

Parakalafa 3 o le mataupu 4 o le Decree-Law Nu. 180/2014, i ana upu o loʻo i ai nei, e faʻamaonia ai le faʻatagaina o suiga o taʻavale faʻasolopito mo le fetuunaiga i tauvaga taʻaloga na faʻatuina i le iloiloga a le IMT, IP ua faʻatagaina.

O le mea lea, o le Komiti Faatonu o le IMT, IP e faʻamalieina, e tusa ai ma aiaiga o le parakalafa k) o le parakalafa 3 o le mataupu 3 o le Tulafono Nu.

1 - Ta'avale fa'asolopito o lo'o auai i tauvaga ta'aloga, e pei ona aloaia i lalo o le Tulafono Numera 180/2014, i lona fa'amatalaga o lo'o i ai nei, e tatau ona tu'uina atu e tusa ai ma uiga fa'apitoa na fa'amauina ai le ta'avale, ma fa'atagaina suiga nei e fa'afetaui ai. i tauvaga ta'aloga:

a) fusipaʻu ma faʻapipiʻiina taʻitasi, faʻatasi ai ma le faʻatagaga a le FIA - International Automobile Federation poʻo le faʻamaonia o le taʻaloga taʻaloga a le atunuʻu, ECE / UN poʻo le Iuni a Europa, talafeagai mo lo latou faʻapipiʻiina i nofoa taʻavale ma faʻamaonia faʻamaonia ma le faʻaumatia. ma pe a talafeagai, i totonu o lona vaitaimi aoga.

b) "Roll-bar - totonu, e aunoa ma le faʻalavelaveina o fusipaʻu nofoa, vaʻavaʻai poʻo le tatalaina ma le faʻaogaina o faitotoʻa o taʻavale, e le o se lamatiaga mo tagata o loʻo i totonu o taʻavale, e tusa ai ma aiaiga o tulafono faʻatekinisi a le FIA.

i) Nofo fa'atatau i le tauvaga, o se fa'ata'ita'iga ma fa'amautu tu'utu'uga ua fa'atagaina e le FIA po'o le fa'amaoniaga a le ta'aloga a le atunu'u, ECE/UN po'o le Iuni a Europa ma fa'ailoga fa'amaonia e va'aia ma e le mafaagaloina.

o) Fa'asagaga fa'alava fa'aoga i pito fa'amalolo.

2 – O suiga o lo'o ta'ua i le numera muamua e le mana'omia le fa'atagaga a lenei Inisetiute po'o le fa'amaoniga i pepa fa'amaonia o ta'avale.

3 - O lenei iugafono e amata faamamaluina ia Oketopa 1, 2020.

Punavai: Clube Português de Automóveis Antigos.

Faitau atili