Talafaamaumau a le lalolagi: Toyota Mirai na ufiufi le 1003 km e aunoa ma le toe faʻaaogaina

Anonim

O lo'o naunau le Toyota i le fa'amaonia o uiga lelei o tekinolosi Fuel Cell, ma atonu o le mafua'aga lea na mana'omia ai le fou Toyota Mirai ia talepeina se matati'a o le lalolagi.

O le faʻamaumauga o loʻo fesiligia o le mamao sili ona umi na ufiufi i se sapalai hydrogen e tasi, na maua ina ua uma ona ufiufi e le Mirai se 1003 kilomita mataʻina i luga o auala Farani e aunoa ma ni faʻamalama ma, ioe, e aunoa ma se faʻafefe.

I se taimi, e ui lava i le alualu i luma faifaipea o maʻa, o le tutoʻatasi o faʻataʻitaʻiga eletise eletise e faʻaauau pea ona mafua ai nisi masalosaloga, o le faʻamaumauga na maua e le Mirai e foliga mai e faʻamaonia ai e mafai ona "ai kilomita" e aunoa ma le faʻaogaina o le. afi afi.

Toyota Mirai

O le “epic” a Mirai

I le aotelega, e toafa aveta'avale sa aofia i le ausiaina o lenei faamaumauga: Victorien Erussard, o le na faavaeina ma le kapeteni o le Energy Observer, o le vaa muamua ua saunia i le Toyota fuel cell; James Olden, inisinia ile Toyota Motor Europe; Maxime le Hir, Pule o oloa i Toyota Mirai ma Marie Gadd, Faiga Fa'asalalau i Toyota Farani.

Na amata le “manuia” i le 5:43 i le taeao i le aso 26 o Me i le HYSETCO hydrogen station i Orly, lea na togitogi ai tane hydrogen e tolu o le Toyota Mirai e 5.6 kg le malosi.

Talu mai lena taimi, ua ufiufi e le Mirai le 1003 kilomita e aunoa ma le toe faʻaleleia, ausia le averesi o le faʻaaogaina o le 0.55 kg / 100 km (o le hydrogen lanumeamata) aʻo ufiufi auala i le itulagi i saute o Pale i vaega o Loir-et-Cher ma Indre-et. -Loire .

Toyota Mirai

Le toe fa'atumuina a'o le'i atoa le 1003 km.

O le taumafaina ma le mamao o lo'o ufiufi na fa'amaonia e se fa'alapotopotoga tuto'atasi. E ui lava i le faʻaaogaina o se faiga "eco-drive", o le toafa "fausiaina" o lenei faʻamaumauga e leʻi faʻaogaina soʻo se auala faʻapitoa e le mafai ona faʻaaogaina i le olaga i aso faisoo.

I le faaiuga, ma ina ua uma ona talepeina le faamaumauga o le lalolagi mo le mamao ma se hydrogen refueling, e na o le lima minute mo le Toyota Mirai e toe faʻaleleia ma sauni e ofoina atu, a itiiti ifo, le 650 km o le tutoʻatasi na faʻaalia e le Iapani.

Faʻatulagaina mo le taunuu i Potukale ia Setema, le Toyota Mirai o le ae vaʻai latou tau amata ile 67 856 euros (55 168 euros + VAT i le tulaga o kamupani, ona o lenei lafoga e toesea i le 100%).

Faitau atili