Ole lumana'i ole Mazda2 e pasi ile Toyota Yaris fou

Anonim

E le na'o afi fa'ato'a ono-koli ma se fausaga fou o le uili tua o le a faia i le Mazda lata mai. "Tanuia" i le pepa lava e tasi na faʻaaogaina i le faʻaaliga, na mafai foi ona manino e uiga i le lumanaʻi o Mazda2.

Fa'alauiloa i le 2014, o le Mazda2 o se tasi o fa'ata'ita'iga sili ona matutua i le vaega. I le taimi nei, e tatau ona tatou iloa lona sui - o le olaga o se taavale i luga o le maketi e masani lava 6-7 tausaga. Ae leai.

I le amataga o le 2020 na matou vaʻaia ai le Mazda2 o loʻo maua pea se isi faʻafouga - faʻaopoopo i se "fufulu foliga" tauagafau, na faʻamalosia faʻatekonolosi ma avea ma mea faʻafefete - lea ua mafai ona matou iloa muamua:

Ae ui i lea, ona o le faʻafouina malosi o le vaega i le 18 masina talu ai - Renault Clio, Peugeot 208, Opel Corsa, Hyundai i20 ma Toyota Yaris - e tumau ai le faʻatauvaʻa i le vaega o le a sili atu nai lo le tauagafau "mulumulu i ou foliga". O le a manaomia se tupulaga fou.

Toyota, le paaga

Ae ui i lea, e taua tele le vaega itiiti o faʻamatalaga na matou mauaina e uiga i le lumanaʻi Mazda2 sa i le vaega faʻapitoa i le "Faʻamamafaina le Alliance", faʻatasi ai ma le taulaiga o loʻo nofo i le sootaga a Mazda ma Toyota. O loʻo i ai le taʻua muamua o le Isuzu - o le loli fou a Mazda BT-50 e maua mai i le Isuzu D-Max - ae o le taulaiga o faʻamatalaga o loʻo i luga o le faiga faapaaga ma Toyota ma le mea e alu i ai i nai tausaga o lumanaʻi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le au gaosi Iapani e lua ua vavalalata i tausaga talu ai nei - Toyota e oʻo lava i le 5.05% o Mazda ma Mazda o loʻo umia le 0.25% o Toyota - ma o lenei faiga ua iʻu ai i le fausiaina o se fale gaosi faʻatasi i le US ma le atinaʻeina o taavale eletise i le lumanaʻi.

I nai tausaga o lumana'i, o le a tatou va'aia ai le fa'alolotoina o lenei faiga fa'apa'aga ma le fa'alauiloaina, mo se fa'ata'ita'iga, o le Mazda crossover e gaosia i le fale fou o Amerika i Matu ua ta'ua muamua e fa'aaoga ai le tekonolosi fa'atosina a Toyota. Ae e le gata ai iinei.

Mazda Mazda2

Mazda2, o se Toyota Yaris o lo'o fa'afoliga?

I lenei itu o le Atelani, i luga o le "Old Continent", o le a tatou vaʻai foi i aʻafiaga o lenei faigapaʻaga, ma le sui o le Mazda2 o loʻo faʻaalia i le faaiuga o le 2022 (se aso e leʻi tuʻuina atu i luma) ma - faateʻia. - maua mai le Toyota Yaris fou.

O mafuaʻaga i tua atu o lenei faʻaiʻuga e fesoʻotaʻi, sili atu i mea uma, ma e pei ona taʻua i totonu o le pepa, i le manaʻoga e feagai ma le faʻateleina o tulafono faʻatonutonu i tulaga o emissions i Europa. Ua matou vaʻaia le Mazda o loʻo galulue faʻatasi ma Toyota e faitau ana CO2 emisi mo le 2020, ae o le i ai o se SUV i le lumanaʻi faʻatasi ai ma tekinolosi faʻapipiʻi a Iapani o se laʻasaga taua lea i le faʻaitiitia o lona averesi.

Nai lo le fetuutuunai o lenei tekinolosi i se tasi o au faʻavae, aisea e te le faʻaogaina ai foi le Yaris platform? E le gata o le GA-B na matua viia - e aofia ai ma i matou - ae mai se vaaiga tau tamaoaiga e sili atu le aoga nai lo le fausiaina o se tulaga fou mo taavale laiti. E ui o le Mazda o loʻo iai se Skyactiv-Vehicle Architecture e fetaui ma ana faʻataʻitaʻiga C-vaega, o le tasi lenei e lapoʻa tele mo se SUV pei o le Mazda2 - e faigofie ma taugofie le faʻalauteleina o se faʻavae nai lo le faʻaitiitia.

O le faʻaaogaina o le GA-B nai lo le faʻavaeina o ia lava fesoasoani e faʻamaonia ai le leoa o tausaga talu ai nei e uiga i le taunuuga o le Mazda2 e Mazda. Ua na'o matou fa'alogo e uiga i afi fa'aigoa ono, fa'ata'ita'iga ta'avale uili tua ma le Wankel o se fa'alautelega.

Manatua o le faʻafeagai o loʻo tupu i Amerika. E te le fa'atauina le Mazda2 iina, ae e mafai ona e fa'atau se Mazda2 pei o le Toyota… Yaris—ia e iloa lelei lenei tala.

O loʻo tumau pea le vaʻaia pe o le a le tele o le lumanaʻi Mazda2 o le a ese mai le Toyota Yaris fou, i totonu ma fafo - e leai se tasi e manaʻo e toe foʻi i aso o le Ford Fiesta / Mazda 121 clones. mai le tasi i le isi.

Afai o le Mazda2 e iai se lumanaʻi saogalemu, o le a le mea e tupu i le Mazda CX-3? Ia amata le taumatematega...

Faitau atili