BMW 530e Berlina ma Touring na tofotofoina. Fa'apipi'i fa'apipi'i fa'ato'a fa'asolo le Fa'asologa 5 esetete

Anonim

E silia ma le 40 kilomita. O le tuto'atasi eletise na ou maua, i le averesi ma e aunoa ma le "galue" mo ia, faatasi ai ma se tasi o le 5 Series plug-in hybrids, le BMW 530e (e tele atu, o le 520e i lalo ma le 545e i luga).

O le fesili e masani ona fesiligia ai aʻu e uiga i le paga o le 5 toe faʻafouina - Berlina ma mo le taimi muamua i le laina, Touring - lea na mafai ona ou suʻeina mo le toeitiiti atoa le lua vaiaso talu ona ou iloa o latou faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O le tali i la'u tali na foliga mai e toetoe lava tutusa i taimi uma: o se fa'amata'u ma se faigofie: "Na'o?"

Ioe, e sili atu i le 40 kilomita i le eletise e le tele - ma e fai si mamao mai le 53 kilomita i le 59 km - ae na lava mo le tele o taimi, e aunoa ma le teenaina o aʻu e ulufale atu i auala ma auala tele (140 km / h o maualuga le saoasaoa i le eletise). O le to'atele oi tatou, o le mea moni lava, e le faia lena tele kilomita i le aso.

BMW 530e Saloon
I le faʻaopoopoga i le Touring, na matou faʻataʻitaʻiina foi le Berlina, o se sedan e sili ona tutusa ma se faʻamatalaga masani e tolu-volume.

O le tauina o le maa 12kWh e le faʻaalu ai taimi uma i le lalolagi. I totonu o se nofoaga faʻapipiʻi masani, faʻatasi ai ma le maʻa e toetoe lava a uma, tolu itula na lava e "toe faʻatumu" ai.

Faatasi ai ma le maa e tumu i le "sua", ae o lea i le hybrid mode, e ofoofogia le umi o le "faiʻai" faaeletonika a le faiga e filifili e faaaoga le afi eletise nai lo le afi afi, ma e na o le "faalogo" pe a tatou faatelevave malosi pe e atili ai ona tifato a'e.

E le o se mea e ofo ai i nei taimi o le taumafaina e masani ona tumau i lalo ole 2.0 l / 100 km, aemaise lava i malaga pupuu ma le tele o avanoa e toe faʻaleleia ai le malosi i le taimi o le paʻu ma le taofi.

Taulaga uta 530e taamilo

O le faitotoʻa faʻapipiʻi o loʻo i tua o le uili pito i luma.

Ma o afea e uma ai le maa?

E masani lava o le a alu i luga le taumafaina, aua tatou te faalagolago i le afi afi. I le tulaga o le BMW 530e, o le afi afi o se 2.0 lita supercharged i-laina afi fa-kosi e maua ai le 184 hp. Lava e fa'atumauina ai le saosaoa o le alatele i saosaoa fe'avea'i maualuga ma tumau.

I nei taimi, i luga o le alatele, lea e na o le pau lea o le afi afi na faʻaaogaina, o le faʻaaogaina o le suauu e tusa ma le 7.5 l / 100 km - e talafeagai lelei, i le maualuga o faʻataʻitaʻiga laʻititi ma mama nai lo le Faʻasologa 5 I le saoasaoa saoasaoa. (90 km/h) fa'atauga pa'u ile 5.3-5.4 l/100 km. Ae ui i lea, alu i le masani i lea aso ma lea aso taofi ma alu, ma o le taumafaina e oʻo atu i le sili atu ma le valu lita ma sina faigofie - faʻasusu le maa i le tele o taimi e mafai ai e aloese ai mai na numera maualuga...

BMW 530e Inisinia
O laina eletise maualuga lanu moli ua faʻateleina le masani pe a tatalaina le pulou o soʻo se taavale.

Ae peitaʻi, afai latou te manaʻomia uma 292 hp, o loʻo i ai pea iina. E tusa lava pe o le maa i le "zeros" e foliga mai o loʻo i ai se faʻaagaga mo nei taimi, ina ia mafai e le afi eletise 109 hp ona faʻalavelave i la matou fesoasoani. Manatua o le 292 hp o se maualuga maualuga tu'ufa'atasiga malosi, na'o avanoa mo vaitaimi o le 10s, fa'aaloaloga a le galuega XtraBoost; le mana masani e 252 hp.

Ma "wow", a'o fesoasoani le afi eletise...

E tusa lava pe pa'ū lelei i tua atu o le 1900 kilokalama (pe o le 530e Berlina poʻo le 530e Touring) pe a matou suʻesuʻeina atoatoa le tuʻufaʻatasia o hydrocarbons ma electrons, o le faʻatinoga o loʻo ofoina atu e faʻamaonia i tulaga uma: avanoa i taimi uma ma i taimi uma i le tele o le limafoai - o loʻo i ai. e faigofie tele ona o'o atu i saoasaoa fa'asaina e aunoa ma le iloaina.

BMW 530e Ta'amilosaga

O le pito i luma e mafai ona maua ai le tele o eseesega vaaia i le fa'afouina o le 5 Series, ina ua maua ni moli fou, grille ma bumpers.

O mea uma ona o numera o loʻo tuʻuina atu i se auala sili ona laina ma alualu i luma, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga tele, e moni, ae o taimi uma e iai se malosi. O le fa'asalalauga fo'i e sese i le resitala. O le otometi e valu-saosaoa o se tasi lea o mea sili na ou taumafai i ai, ma e na'o le vaivai i le tali atu-e le sili atu ma le sekone-pe a matou tu'imomomoina fa'afuase'i le mea fa'avave.

Faʻatasi ma se fale e sili ona lelei le leo i tulaga uma - o le leo o le aerodynamic ma le taʻavale e leai se mea naʻo le muimui vaivai, e oʻo lava i uili 19-inisi ma paʻu 40-profile i luma ma le 35 i tua o le sedan - e leitioa o ai, i le tele o taimi i le taimi o loʻu vaavaaiga o le 530e e lua, na faateia i numera o loʻo tuʻuina mai e le speedometer.

BMW 530e Ta'amilosaga

Mo le taimi muamua, ua manumalo le Series 5 Touring i se filifiliga faʻapipiʻi faʻapipiʻi

e i ai le ola i tua atu o mea tonu

O le fa'alelei lelei o nei BMW 530e e lua ua na'o se tasi lea o uiga lelei e avea ai i latou ma toa sili ona lelei. O le isi o le mafanafana i luga o le laupapa, amata mai i le tulaga lelei tele o le tietiega ma faaiʻu i le lelei o le faʻafefe, faʻasolosolo i le lamolemole - mamao mamao o se mea manaia.

Aua le faaseseina i le lamolemole ma le fa'alelei o lo'o fa'aalia. E ui lava e le o se BMW 5 Series e sili ona mama pe taʻaloga, faʻafeiloaʻi i latou i se filifili o piʻo e sili atu ona fetaui mo se MX-5 ma latou te le faʻafitia. Latou te suia le itu ma le naunautai, o le fa'amama lamolemole e le fa'aliliuina i le leai o se pulea ma latou fa'aleagaina le fa'avavevave pe a alu ese mai tulimanu ma o le a e malamalama ai pe aisea e tumau ai le fiafia o le ta'avale i tua.

BMW 530e Saloon

O le paleni malosi e matua'i lelei ma e le atagia ai le mamafa fa'aopoopo pe a fa'atusatusa i isi 5 Fa'asologa fa'amumu na'o fa'atusa fa'atinoga.

O le mea e malie ai, o le paluga faaopoopo o le masini eletise ma le maa e sili atu ona lagona i luga o le 530e Touring nai lo le 530e Berlina (pe a maualuga tele le saoasaoa). E le gata ona o le mea moni e tele sefulu kilokalama e sili atu le mamafa nai lo le faleoloa, ae ou te manatu foi, ona o uili na faʻapipiʻiina: 18" uili ma se paʻu maualuga maualuga pe a faʻatusatusa i le 19" uili ma paʻu o le faʻailoga maualalo o le faleoloa. .

18 uili
I luga o le 530e Touring o uili filifili (Pack M) e 18″, ae i luga ole 530e Berlina, o le pusa meafaigaluega lava e tasi e avatu ia te oe 19″ uili.

Po'o le a lava, e i'u ina maua uma ia uiga uiga ese o, i nei saosaoa i luga o auala fe'avea'i, e foliga mai e la'ititi nai lo le mea moni o lo'o fa'aalia ai lo latou malosi fa'aalia - e ui o le fua fa'atatau e toeitiiti lava 5.0 m le umi ma le 1.9 m lautele.

Manatu leaga? O le uili pa'u M i iunite uma e lua. Mafiafia tele ma e oʻo lava i le gaoia o nisi o lagona i taualumaga, e faʻatusatusa i isi poloaiga uma.

Uilauli M 530e
E foliga lelei, ae o loʻo mafiafia tele le au.

Pulega? Ioe. masani? Pe lava

Afai o le tuʻufaʻatasia o le faʻatinoga ma le tuʻuina atu o lona powertrain, ma lona faʻataʻitaʻiga sili ona lelei ma atoatoa, e le mafai ona taʻua e uiga i ona uiga mo i latou e manaʻo e faia nei 5 Series plug-in hybrids le taavale mo le aiga.

E tele tapulaʻa, amata i le tasi e fesoʻotaʻi saʻo ma le mea moni o latou o plug-in hybrids. E ui lava o le maa o loʻo tuʻuina i lalo o le nofoa pito i tua, o le toe faʻatulagaina o le tane suauʻu (lea na faʻaititia, faʻaititia mai le 68 l i le 46 l) i luga o le axle pito i tua na mafua ai ona maualuga le fola o le ogalaau, faʻaitiitia ai lona malosi atoatoa. I luga o le 530e sedan na alu mai le 530 l i le 410 l, ae o le 530e Touring na alu mai le 560 l i le 430 l.

BMW 530e Ta'amilosaga

E masani lava, o le veni e maualuga lona gafatia ma sili ona mafai ona maua i le vaega ato.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina, e le pei o le Mercedes-Benz E-Class Station, lea e iai foʻi le tele o fesuiaiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi - o se tasi e iai le afi tiso, lea ua uma ona matou faʻataʻitaʻiina - o le BMW 530e Touring e le. t i ai se la'a seevae e matua fa'alavelave ai lona fa'aogaina.

O le tapula'a lona lua e fa'atatau i mea e nofo ai i tua. E ui ina faasalalau e lima nofoa, ae o le taavale afi ma le veni, mo faamoemoega uma, e fa nofoa. E maualuga ma lautele le alavai felauaiga, lea e fa'aletonu ai le avanoa i le afa ma toetoe a leai se aoga. E pei o se taui, o le pito i tua o le nofoa ogatotonu e gaugau i lalo e fai ma lima mo isi tagata o loʻo nofoia.

BMW 530e Saloon

Fai mai, o tagata e lua i tua e tele avanoa e avanoa mo o latou vae ma o latou ulu. E sili atu i le Ta'amilosaga nai lo le Saloon, o lona taualuga laina fa'ata'atia ma le fa'amalama manino pito i tua e mafai ai e le ulu ona mamao ese mai le itu o le ta'avale, fa'aopoopo i le fa'amautinoaina e sili atu le ulufale / alu ese mai le fale.

E sa'o le ta'avale/van mo oe?

Afai e leʻo mo tagata uma le eletise, e sili atu le faʻaitiitia o masini faʻapipiʻi. Aʻo leʻi filifilia se tasi, pe o se BMW 530e poʻo soʻo se isi, o se manatu lelei le i ai o se manatu saʻo o le ituaiga o faʻaoga e te manaʻo e fai i le taʻavale ma malamalama pe o latou uiga e fetaui lelei mo lena faʻaoga . E tele atu filifiliga i luga o le 5 Series, e aofia ai ma le faʻaleagaina o Diesel, e sili atu ona fetaui mo i latou e faʻaalu le tele o latou taimi i luga o le alatele.

BMW 5 Fa'asologa Dashboard

I totonu Fa'asologa 5: "Pisinisi e pei ona masani ai"

Fai mai, pei o taavale lava ia, o finauga mo le filifilia o nei 5 Series plug-in hybrids e malosi tele. Ae sili i mea uma, o mea uma e uiga i lau faʻataʻitaʻiga lelei ma le faʻaleleia i luga o le vaʻa. Tu'u fa'atasi se fa'atinoga fa'amaonia ma se fa'auluuluga fa'atauva'a ma fa'asalalauga ma e faigata ona tete'e atu i fa'auiga o lenei fa'atonuga fa'atonu.

O le 530e Touring ua manatu e sili atu ona manaia le talosaga a le lua, e ui lava e sili atu le taugata, e ui lava, afai e le manaʻomia le avanoa faaopoopo, o le 530e Berlina e iai foʻi finauga e lagolagoina. O se tasi o ia mea o lona aerodynamics, lea e mautinoa ai le itiiti ifo o le tetee atu i le ea, o lona uiga, o isi mea uma e tutusa, i ni nai kilomita sili atu mo totogi taitasi ma nai vae sefulu o le lita itiiti i le faʻaaogaina o penisini.

BMW infotainment

I le avea ai o se plug-in hybrid, o le BMW 530e e sau ma ni menus patino e mafai ai ona e faʻatulagaina filifiliga eseese, e pei o le utaina o fuafuaga.

BMW 530e Berlina: tau mai €65,700; tau o le iunite faʻataʻitaʻi e 76,212 euros. O tau i puipui () i faʻamatalaga faʻapitoa e faʻatatau ile BMW 530e saloon.

Faitau atili