Mercedes-Benz SL R232. Le muamua na fausia e AMG

Anonim

Le lalolagi muamua o le fou Mercedes-Benz SL R232 ua fa'atulaga mo lenei taumafanafana, ma ua fa'amoemoe e o'o atu i le maketi ia Novema, ina ua mae'a fa'ai'uga fa'ai'uga fa'atosina o lo'o faia nei i tau ogaoga, vevela tele ma malulu tele, ua mae'a.

O le Mercedes-Benz SL fou, na fausia e AMG mo le taimi muamua - o le a latalata faʻapitoa i le Mercedes-AMG GT - o le a taumafai e toe maua le susulu o ona uluai augatupulaga, i se taumafaiga e avea ma mea na mafai ona i ai i le amataga. 50s: mamalu, matagofie ma manaʻomia.

O le poloketi na tolopoina teisi, ona o le manatu muamua o le faʻaaliga o le lalolagi na faia pea i le 2020, ae i le va o le faʻamaʻi ma le faʻatapulaʻaina o le AMG development center i Affalterbach, e leʻi faʻatagaina le faʻafeiloaʻiga e lua nofoa e fetaui ma le. uluai faasologa.

Mercedes-Benz SL R232
E faia su'ega i tulaga ogaoga o le tau.

le muamua

Ae o le tulaga e le ogaoga e pei ona sa i ai muamua, o le R231 na faʻalauiloaina i le 2012. Ina ua tuʻuina atu (tolu tausaga talu ai) ua leva ona fai ma faʻataʻitaʻiga ua le toe aoga ma aumai ai ni mea faʻatekonolosi laiti.

Mercedes-Benz SL R231
Mercedes-Benz SL R231

E moni na toe fa'afouina le mamanu, maua ai se fa'aitiitiga tele i le mamafa atoa o le 170 kg, na amata fa'asolo sa'o mai le vai o le tioata o le tioata mai le lau ma sa i ai ni sipika tetele i totonu o vae o le lua. SL…

Fa'asoa i la matou nusipepa

E le gata i lea, o lona malosi e mamao ese mai le sili ona agile, e pei o le ata o ona tagata faʻatau, ma le averesi o tausaga i le faasologa o le 60 tausaga, e sili atu le matua nai lo le au faʻatau o le AMG GT Roadster sili atu faatosina, lea na fesoasoani e tuʻu. SL i le lata i le galo o soʻo se tasi e mafaufau e faʻatau se Mercedes-Benz convertible.

Mercedes-AMG GT S Roadster
Mercedes-AMG GT S Roadster

Mo tagata mama, o le paʻu o le SL na amata tonu lava i le 2002, ina ua faʻaalia e Mercedes le taualuga malo e mafai ona toe faʻaaogaina, o se faiga fou mai le tuai o 1990s ma le amataga o le 2000s na taumafai e tuʻufaʻatasia le taua o se coupé ma se cabrio i totonu o se taavale e tasi: sili atu le leo, sili atu le leo. ma sili atu le saogalemu ma le puipuiga mai le faaleagaina, e mautinoa lava.

Ae faʻapea foʻi ma le maualuga o tau e tusa ai ma le mamanu, ona o nei uʻamea uʻamea e manaʻomia ai le tele o vaega pito i tua e teuteu ai, e le faʻamanuiaina ai le matagofie, e masani lava ona iʻu i le tele o le pito i tua e aoina ai le pulou. Ma faʻapea foʻi ma se pili e tatau ona totogi i tulaga o le mamafa (o le SL, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu i le 1.8 tone le mamafa, e le tutusa ma le igoa Super Light).

Toe fo'i mai le pulou tapoleni

O le mea lea e mafai ai ona toe faʻaaogaina le hardtop o lona muamua, ae leai se mea "manaia" ma o le a avea ma se mea o le taimi ua tuanaʻi, ona o le SL R232 fou e toe foʻi i le tapoleni masani pito i luga, ae faʻamalosia eletise, aʻo toe faʻaleleia isi tulaga taua na avea ai ma se talatuu o aso ua mavae, ma le mamafa mama ma le tino sili ona laititi ma sili ona aulelei.

Mercedes-Benz SL R232

I le isi itu, o le mea moni e faapea o Mercedes-Benz ua matua faʻaititia lana lisi faʻaliliu - o le SLK / SLC ma le S-Class Cabrio ua faʻaumatia, faʻapea foʻi ma le C-Class Convertible - e mafai ai foʻi e tagata e fiafia i cabriolet ona tuʻuina atu le tele o mea. lo latou gauai atu i le SL fou.

Ta'avale e fa uili, ioe. V12 leai?

E tusa ai ma le tele o afi, o mea uma e faasino i SL fou uma e faʻaaoga ai le 48V semi-hybrid system o le S-Class fou i iunite ono ma le valu-cylinder, e masani ona fesoʻotaʻi ma le iva-saosaoa faʻasalalau otometi, ae o le faʻamaonia o le oti i. le tele V12 o le SL 600 ma SL 65 AMG lomiga.

Mercedes-Benz SL R232

I le isi itu, o le a mautinoa lava tatou iloa se SL ma le fa-uili taavale, o se tulaga muamua i le talafaasolopito o le faataitaiga. O se tasi o sui tauva mo lenei filifiliga o le SL 73 taumatematega, lea o le a faʻaaogaina le eletise tutusa e pei o le GT 73 4-faitotoa i le lumanaʻi, o lona uiga o le twin-turbo V8 faʻatasi ma se afi eletise (plug-in hybrid).

Ma, afai e malamalama le aufaipisinisi e le afaina ai le ata sili o le SL, atonu e oo lava i lomiga e sili atu "faalelalolagi" atugaluga, e pei o le sili atu taugofie plug-in hybrid powertrain po o se tamai 2.0L turbo fa-silinder i le auala taavale. SL laina, e mafai ona avea ma mea moni.

Mercedes-Benz SL 2021

E silia ma le onosefulu tausaga o le talafaasolopito

I le faaiuga o le 50's o le seneturi talu ai (i le 54 o se coupé ma faitotoa apaau gull ma i le 57 o se roadster), o le 300 SL (o se faʻapuupuuga e leʻi faʻamalamalamaina aloaia lona uiga, eseese i le va o Sport Leicht ma Super Leicht, i le isi upu, Sport Light poʻo le Super Light) na maua le taʻutaʻua tele mo lona faʻaogaina o le mamanu ma oʻo mai i le vaʻaia e tutusa ma le manuia e masani ona taʻitaʻia e tagata lauiloa i Europa ma le Iunaite Setete.

O lena uluai augatupulaga (W198) na sosoo ai ma le sili atu ona matagofie W121 lea na gaosia seia oo i le 1963, ina ua tuuina atu e le W113, na mamanuina e Paul Bracq, o se auala taavale e mafai ona aveese ma taʻua o le "Pagoda" e le concave. laina taualuga.

Mercedes-Benz 300 SL

Mercedes-Benz 300 SL "Gullwing"

I le 1971 na faʻamanuiaina e le R107, o se isi faʻailoga o le mamanu o taavale, lea na faia seia oʻo i le 1989, o se tasi o nai taavale i le talafaasolopito ua uma ona maua se tulaga faʻapitoa e tusa lava pe o loʻo gaosia pea i le faasologa.

O le 1989 R129 o le muamua lea e mafai ona fa'aliliuina ma se pa'u ta'avale otometi, e puipuia ai ulu o tagata nofoia pe a o'o i se ta'avale, ma sa i ai i le gaosiga seia o'o i le 2001.

Na suia e le lima o augatupulaga SL, le R230, lea o le a tumau pea i le gaosiga mo le 10 tausaga. O le R231 tupulaga, lea na aliali mai i le 2012, o le taunuuga o se toe iloiloga tele o le muamua, ae ui i lea, o le matua o le poloketi e lagona ai e ia lava: o nei tupulaga vavalalata e lua e le itiiti ifo i le luasefulu tausaga.

Faitau atili