Toyota TJ Cruiser. O le mea lea e tupu pe a e sopoia se Land Cruiser ma se Hiace.

Anonim

“O le TJ Cruiser o lo'o fa'atusalia le paleni lelei i le va o le va o se van fa'apisinisi ma le mamanu mamana o se SUV" - o le auala lena e fa'amatala ai e Toyota lenei manatu. E pei o le tupuga o se mafutaga vevela i le va o le Land Cruiser ma le Hiace.

O le taunuuga e le mafai ona sili atu le sauā. Ma e le o se mea e ofo ai pe a tatou iloa e manaʻo Toyota tatou te faʻaogaina le TJ Cruiser e fai ma pusa meafaigaluega. E oʻo lava i se vaega o le igoa: "T" mo meafaigaluega (pusa meafaigaluega i le Igilisi), "J" mo le fiafia (fiafia) ma le "Cruiser" o le fesoʻotaʻiga i SUVs a le ituaiga e pei o le Land Cruiser. Fa'ailoa mo i latou, e tusa ai ma le Toyota, o lo'o i ai ni olaga e feso'ota'i lelei ai galuega ma taimi paganoa.

Toyota TJ Cruiser

Pusa meafaigaluega

E pei o se pusa meafaigaluega, o le TJ Cruiser o loʻo faʻamatalaina i laina saʻo ma luga o mea mafolafola - o se pusa i luga o uili. Ona e matua sikuea, o le faʻaogaina o avanoa avanoa. Faʻaalia lona itu faʻaoga, o le taualuga, pulou ma le palapala palapala e faʻaaogaina ai se mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina, e faʻasaʻo i le maosi ma le eleele.

Toyota TJ Cruiser

Afai e foliga tetele i ata, ia sese. E nofoia se vaega e pei o le Volkswagen Golf. E na'o le 4.3 mita le umi ma le 1.77 mita le lautele, e fetaui lelei i le vaega C. E foliga mai o le fa'afeagai atoatoa lea i le Toyota C-HR, e tutusa ona fua.

O totonu e faʻapitoa ma sili ona fetuutuunai ma e mafai ona vave liua i se avanoa mo uta poʻo pasese. Mo se fa'ata'ita'iga, o nofoa nofoa ma fola e tele ni mea fa'apipi'i mo matau ma fusi e fa'amautu lelei ai le uta.

Toyota TJ Cruiser

O le nofoa pasese pito i luma e mafai ona gaugau i lalo, e mafai ai ona e feaveaia mea e oo atu i le tolu mita le umi, e pei o se laupapa faasee po o se uila. O faitotoʻa e lautele ma pito i tua o le ituaiga faʻaseʻe, faʻafaigofie le faʻapipiʻiina ma le laʻuina o mea, faʻapea foʻi ma le avanoa o tagata o loʻo nofoia i totonu.

Va'ai lelei. O se mea o loʻo i ai se Prius

Ioe o le TJ Cruiser e le o se Prius. Ae i lalo ifo o le "pusa" o lona tino, matou te maua ai e le gata o le TNGA platform, na faʻataʻitaʻiina e le tupulaga lata mai o le hybrid Iapani, ae faʻapea foʻi ma lana faiga faʻapipiʻi. O le eseesega e taoto i totonu o le afi afi, lea e 2.0 lita nai lo le 1.8 o le Prius. E tusa ai ma le Toyota, o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona sau ma lua pe fa uili taʻavale.

I luga o le auala i le gaosiga?

O le mamanu atonu e le fiafia i ai tagata uma, ae e tusa ai ma le TJ Cruiser designer Hirokazu Ikuma, o le manatu e latalata i le oʻo atu i le laina gaosiga. O le a fa'atautaia se fa'agasologa o su'esu'ega a vaega 'ese'ese e fa'atatau i le lalolagi a'o le'i faia se fa'ai'uga mulimuli.

Tatou faʻamoemoe e le tupu e pei o le S-FR manatu, o le taʻavale taʻavale taʻavale laʻititi pito i tua o loʻo tuʻuina atu i lenei lava faʻaaliga i le 2015. Na vaʻaia foʻi latalata i le gaosiga, ma e oʻo lava i le manatu na foliga mai e pei o se taavale gaosiga nai lo se manatu moni ma e oʻo mai i le taimi nei, e leai se mea.

O le TJ Cruiser, o le a gaosia, o le a faʻatau atu i maketi autu o le lalolagi, lea e aofia ai ma le maketi a Europa.

Toyota TJ Cruiser

Faitau atili