Fa'ata'ita'i malosi i le au pito i tua. O le a lena?

Anonim

O le fa'atonuga fa'amalosi mo le tua'i tua, fa'atasi ma le ta'avale ta'avale, fa'aauupegaina le tele ma le tele o ta'avale: mai le Porsche 911 GT3/RS i le Ferrari 812 Superfast po'o le Renault Mégane RS fou.

O nei faiga e le fou. Mai le fa'atonuga fa'atonu muamua e o'o atu i faiga fou fa'agaoioia, o le ala o le atina'e ma le taofiofia o tau o lenei tekonolosi ua umi, ae ua fa'atupuina e le ZF le mea o le a avea ma fa'atonuga muamua e fa'aauupegaina ta'avale gaosiga.

Fa'ata'ita'iga fa'ailoga, o se tasi o kamupani sili ona fa'amanuiaina le gaosiga o vaega ta'avale i le lalolagi (8 lona fa'ailoga fa'asologa i le 2015), ZF, fa'afouina faiga fa'afoe mo le axle tua ma se suiga fa'anatura o faiga muamua, taugofie ma le lavelave.

ZF-Active-Kinematics-Pule
E masani ona maua uma Honda ma Nissan lenei ituaiga o faiga mo le tele o tausaga, ae o loo i ai eseesega i masini. A fa'atusatusa i le taimi nei, e sili atu le mamafa, sili atu ona lavelave ma sili atu le taugata.

O le a le mea e aofia ai le faiga fa'afoe ZF?

Acronyms ma nomenclatures ese, o le a tatou vaaia le tele o ituaiga o loʻo faʻaogaina le faʻavae o le ZF steering system, lea e taʻua i totonu AKC (Active Kinematics Control). Mai le faʻailoga i le faʻailoga, e suia ai le igoa ae o le a tutusa lava le faiga.

O le igoa ZF na tuʻuina mai e maua ai foi se faʻamatalaga lelei e uiga i le natura o lenei faiga. Mai le puleaina o malosiaga kinematic, e mafai ona vave faʻaalia o le faiga o loʻo galue i luga o le malosi o le gaioiga, ae matou te le manaʻo e nofo i mataupu o le Faʻaaogaina o le Physics poʻo le Faʻavae o le Mechanics Classical. Faamolemole aua le…

O lenei faiga o lo'o pulea e se fa'atonuga fa'atonu (ECS) o lo'o nafa ma le fa'atonuina o le fa'atonuga, e ala i fa'amaufa'ailoga e maua mai i masini fa'avavevave, uili uili ma le uili uili - o galuega uma i le fesuiaiga o le pito-i totonu o uili pito i tua.

O lenei lava fesuiaiga i le tulimanu o le felafolafoaiga o uili pito i tua e mafai ona alu i luga i le 3º o le eseesega i le va o suiga lelei ma le leaga. O lona uiga, faʻatasi ai ma se tulaga le lelei, o uili o loʻo vaʻaia mai luga o loʻo i ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o se V, lea o le vertex o lenei lava V o loʻo faʻatusalia le tulimanu i le 0 °, faʻaalia le tatalaina o uili i fafo. O le fa'afeagai e tupu i se tulimanu lelei, lea o le fa'aogaina o tamatamaivae o uili e fausia ai se Λ, fa'ata'ita'i le tulimanu uili i totonu.

Su'ega Toe

E fa'afefea ona fa'aogaina e le faiga a le ZF AKC e fesuia'i le pito-i totonu o uili tua'i?

E pei o faiga o aso ua mavae, e fa'aaogaina uma e le eletise po'o le electro-hydraulic actuators. O le ZF o le electrohydraulic ma e lua ituaiga eseese: po'o le totonugalemu po'o fa'alua fa'amalosi . I le tulaga o taʻavale maualuga, e faʻaogaina le eletise eletise faʻapipiʻi i luga o le taofiga o uili taʻitasi.

O le mea moni, pe a faʻapipiʻiina taavale i mea e lua, latou te suia le lima faʻamalolo pito i luga, lea e faʻapipiʻi ai le isi lima faʻapipiʻi i luga o lima. O le faʻagaioiga o le gaioiga e tali saʻo atu i mea faʻaoga mai le ECS control module lea, i le taimi moni, e fesuisuiaʻi le tulimanu o le feʻaveaʻi o uili axle tua.

zf akc

E fa'afefea ona galue le ZF AKC system?

E pei ona taʻua muamua, o le faʻaoga matou te tuʻuina atu i le uili, o le uili pito i luma ma le saoasaoa, e mafai ai e le ECS control module e fuafua ai le fesuiaiga o le faʻaogaina o le faʻatonuga. I le faʻataʻitaʻiga, i le maualalo o le saoasaoa poʻo le faʻaogaina o le paka, o le faʻatonuga malosi e fesuiaʻi le tulimanu o uili pito i tua i le itu faʻafeagai i luma, faʻaitiitia ai le liliu ma faʻafeiloaʻi le paka tutusa.

Pe a ave taavale i luga ole saoasaoa (mai le 60 km / h) o feats o le faiga faʻafoe malosi e faʻamautinoa atili ai le mautu i tulimanu. I le laasaga lea e liliu ai uili pito i tua i le itu lava e tasi ma uili pito i luma.

ZF-Active-Kinematics-Control-syatem-function

Pe a ave le taavale e aunoa ma se uili uili, otometi lava ona manatu le module pulea e le o faaaogaina, ma faasaoina ai le taumafaina malosi. O le mea moni, o le faiga fa'afoe a le ZF o le "Steering on Demand", ae o le "Power on Demand" system.

ZF na ave tausaga e faʻatemokalasi ai lenei faiga taʻavale malosi ma o Porsche o se tasi o kamupani muamua na faʻapipiʻiina lenei augatupulaga fou o le taʻavale malosi o se faasologa i le 2014. I le 2015, ina ua maeʻa le tausaga o le matua o le faiga, na mulimuli ai Ferrari i le ala lava e tasi. I le lumanaʻi e mafai ona toetoe lava o faʻataʻitaʻiga taʻaloga uma e tuʻuina atu le fetaui lelei o le fofo faʻapitoa na atiaʻe e ZF.

Faitau atili