Stéphane Peterhansel vinner den fjärde etappen i Dakar

Anonim

Idag utlovade ett balanserat lopp med extra svårigheter, men Stéphane Peterhansel bevisade att "vem vet, han kommer inte att glömma".

Stéphane Peterhansel (Peugeot) överraskade tävlingen genom att erövra den 4:e etappen med stil, och fullbordade Jujuy-banan med en fördel på 11 sekunder jämfört med andraplacerade, spanska Carlos Sainz. När det gäller Sébastien Loeb slutade piloten på 3:e plats, 27 sekunder efter vinnaren. Peugeot lyckades därmed vinna de tre pallplatserna.

Efter en balanserad start tog Peterhansel avstånd från sina rivaler under andra halvan av loppet. Med segern i den första delen av "Marathon Stage", som fortsätter i morgon, uppnådde Peterhansel sin 33:e seger i Dakar (66:e om vi räknar med segrarna på motorcyklarna).

RELATERAT: Det var så Dakar föddes, det största äventyret i världen

I toppen av den totala ställningen är franske Sebastien Loeb kvar vid kontrollerna av Peugeot 2008 DKR16, pressad av Peterhansel, som klättrade till andra plats.

På motorcyklar dominerade Joan Barreda scenen från start, men fick till slut straff för fortkörning. Därmed slutade segern med att le till portugisen Paulo Gonçalves, med en fördel på 2m35s över Rúben Faria (Husqvarna).